Λονδίνο - Ν. Υόρκη σε 29 λεπτά (video) - Free Sunday
Λονδίνο - Ν. Υόρκη σε 29 λεπτά (video)

Λονδίνο - Ν. Υόρκη σε 29 λεπτά (video)

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk έχει αποφασίσει να τρελάνει τον πλανήτη και να αλλάξει την τουριστική βιομηχανία για πάντα. Σε πρόσφατο συνέδριο σχετικά με το διαστημικό κλάδο παρουσίασε τα αναθεωρημένα σχέδια της εταιρείας σχετικά με ταξίδια στη Σελήνη και τον Άρη. Η βόμβα όμως ήταν άλλη καθώς σχεδόν δεσμέυτηκε να κάνει χρήση του ίδιου διαπλανητικού συστήματος πυραύλων για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στη Γη.

Ο Musk πραγματοποίησε επίδειξη της ιδέας στη σκηνή, υποστηρίζοντας ότι θα επιτρέψει στους επιβάτες να πραγματοποιούν "τα περισσότερα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων" σε μόλις 30 λεπτά και να πάνε "οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα”, με περίπου το ίδιο κόστος με ένα αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης.

Ο Musk πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα mega-rocket του SpaceX (έχουν την κωδική ονομασία Big Fucking Rocket ή BFR) για να απογειωθεί ένα τεράστιο διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το διαστημόπλοιο θα μπορεί στη συνέχεια να “προσγειώνεται” σε πλεούμενα pads κοντά σε μεγάλες πόλεις. Τόσο ο νέος πυραύλος όσο και το διαστημόπλοιο βρίσκονται σήμερα στη θεωρία, παρόλο που ο Musk ανέφερε ότι ελπίζει να ξεκινήσει την κατασκευή του μέσα στους επόμενους έξι έως εννιά μήνες.

Αυτή η προτεινόμενη μέθοδος ταξιδιού θα είναι, μακράν, η ταχύτερη που έχει δημιουργήσει ποτέ η ανθρωπότητα, καθώς το σκάφος μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 18.000 μίλια την ώρα!

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό teaser: 

Πηγή: Digital Life