Οι καλύτεροι value for money προορισμοί του 2018 - Free Sunday
Οι καλύτεροι value for money προορισμοί του 2018

Οι καλύτεροι value for money προορισμοί του 2018

 

Αν η Καραϊβική μοιάζει με άπιαστο όνειρο, ξανασκεφτείτε το! Μπορεί να πληρώσετε παραπάνω τα εισιτήρια, το κόστος ζωής όμως είναι ασύγκριτα πιο φθηνό αν ξέρετε πού να πάτε. Δείτε 10 προορισμούς του κόσμου που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες χωρίς ν’ αδειάζουν το πορτοφόλι σας - από σαφάρι με τους ρινόκερους στις περιπέτειες με υπερφορτωμένη βέσπα!

Βιετνάμ

Με τη γειτονική Ταϋλάνδη να πλήττεται απ’ τον υπερ-τουρισμό, το Βιετνάμ ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις των τουριστών που κατευθύνονται προς τη νοτιοανατολική Ασία για ν’ απολαύσουν τις εξωτικές παραλίες, τους μυθικούς ναούς και τις αυθεντικές ασιατικές γεύσεις. Στην πρωτεύουσα Ανόι, στα βόρεια της χώρας, θα θαυμάστε τα απομεινάρια της γαλλικής αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και θα πιείτε παχύρευστο ντόπιο καφέ με αυγό προς περ. 1,5€ σ’ ένα απ’ τα γραφικά καφέ στα δρομάκια γύρω απ’ τη λίμνη Χόαν Κιεμ. Θα δοκιμάσετε νοστιμότατο βιετναμέζικο street food, όπως σούπα με νουντλς phở, στα παιδικά καρεκλάκια που απλώνονται στα πεζοδρόμια, ανάμεσα σε ντόπιους και καλλιτέχνες που τραγουδάνε karaoke με φορητό ηχοσύστημα! H διάσημη τοπική μπύρα κοστίζει εδώ μόνο λίγα σεντς, ενώ θα βρείτε κρεβάτι σε hostel για κάτω από 6€.

 

Τουρκία

 

 

Με την τουρκική λίρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα φέτος, οι διακοπές στη γειτονική Τουρκία φαντάζουν όλο και πιο θελκτικές. Ειδικά σε περιοχές όπως η Αττάλεια, στη λεγόμενη Τουρκική Ριβιέρα, το καλοκαίρι κρατάει μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου, και παρά τις κάποιες πιθανότητες βροχής η θερμοκρασία αγγίζει τους 25 βαθμούς. Ιδανικά νοικιάστε αμάξι και κατευθυνθείτε προς το φιλήσυχο παραθαλάσσιο χωριό Çıralı, περ. 65 χλμ. απ’ το αεροδρόμιο.

 

Λανθαρότε, Κανάριες Νήσοι

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κανάριων Νήσων, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα απ’ τις ακτές της Βορειοδυτικής Αφρικής, συνδυάζει πάνω από 200 χλμ. ακτής, πρωτοποριακή τέχνη και μοναδικά ηφαιστειακά τοπία σ’ ένα οικονομικό πακέτο που συνοδεύεται από ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο. Η ενοικίαση αυτοκινήτου εδώ κοστίζει από 7-16€ περ. την ημέρα, ανάλογα με τη σεζόν - και με αυτό θα ταξιδέψετε μέχρι τους καλυμμένους με ηφαιστειακή τέφρα αμπελώνες της La Geria, θα θαυμάσετε τα κύματα που σκάνε στις σπηλιές των Los Hervideros, θα κάνετε βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του El Papagayo και θα διασχίσετε το διαστημικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου Timanfaya.

 

#lageria, #lanzarote, #canaries, #vignobles protèges par les murs de pierre

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophie Ragot (@sophie_ragot) στις

 

 Μεξικό

 

Παρότι τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν, το Μεξικό είναι απ’ τις φθηνότερες λύσεις για τους επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν τη Λατινική Αμερική. Στην πόλη του Μεξικού θα περιπλανηθείτε σε ιστορικές γειτονιές όπως η Coyoacán, που διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία από καφέ, μια τοπική αγορά για να παζαρέψετε τιμές στα σουβενίρ, φθηνό street food όπως αυθεντικότατα tostadas, και εκπληκτικά μουσεία σαν το προκολομβιανής τέχνης Anahuacalli, με μόνο 4€ περ. είσοδο. Διαμονή, φαγητό και ποτά παραμένουν φθηνά και στην πλούσια σε χρώματα και ιστορία Oaxaca, μια πόλη γεμάτη πολιτιστικές και γαστριμαργικές απολαύσεις. Aν δεν υπάρχει κάποια cenote (υπόγεια λίμνη) στο κομμάτι που ταξιδεύετε, κατευθυνθείτε προς παραλία μεριά. Στο Puerto Escondido και αμμουδιές όπως η Carrizalillo θα βρείτε τροπικά hostel όπως το Tower Bridge λίγα λεπτά απ’ την παραλία, και με πισίνα, προς περ. 6€ το κρεβάτι.

 

Βουλγαρία

Ξεκινώντας απ’ τα απίστευτα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια - μπορείτε να βρείτε και κάτω από 40€ τον Ιούλη - η Βουλγαρία είναι δίπλα - και συνδυάζει καλοκαιρινές και χειμερινές απολαύσεις. Θα βρείτε πολύ οικονομικά πακέτα διακοπών, απ’ τα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας στα ski resorts όπως το Μπάνσκο. H πρωτεύουσα Σόφια είναι γεμάτη μουσεία και πολιτιστικά μνημεία, όπως ο Καθεδρικός Ναός, ενώ σε μοντέρνα εστιατόρια όπως το Aubergine γκουρμέ πιάτα με θαλασσινά θα σας κοστίσουν 6-9€, κι ένα μεγάλο ποτήρι σπιτική μπύρα 2,5€.

Επισκεφτείτε επίσης ιστορικές πόλεις όπως η Φιλιππούπολη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 - που συνδυάζουν must αξιοθέατα όπως το ατμοσφαιρικό Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, και δραστήρια νυχτερινή ζωή. Σε παραθαλάσσιες πόλεις όπως το όμορφο Nessebar, πάλι, η ξαπλώστρα κοστίζει κάπου 5€, αλλά οι τιμές, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και της διαμονής, γίνονται ακόμα πιο θελκτικές σε παραθαλάσσια κέντρα όπως το Πομόριε.

 

Δομινικανή Δημοκρατία

 

 

Φιλόξενοι κάτοικοι, λευκές αμμουδιές πλαισιωμένες από φοίνικες, πλούσια τροπικά δάση και χοροί στους ρυθμούς της μερένγκε προσφέρουν εδώ μαγευτικές στιγμές - από τα ζευγάρια, στους οπαδούς του οικοτουρισμού. Δοκιμάστε αυθεντικό ρούμι ή τη δημοφιλή ντόπια μπύρα Presidente σ’ ένα απ’ τα beach bars δίπλα στο κύμα, και απολαύστε πλούσιες δομινικανικές γεύσεις στα ντόπια comedor προς 3,50-5€. Oι μεταφορές με τα βανάκια guagua θα σας κοστίσουν λιγότερο από 1€ (σιγουρευτείτε όμως για την τιμή πριν μπείτε μέσα!). Ανακαλύψτε τη Ciudad Colonial στον Άγιο Δομίνικο, με την αποικιοκρατική αρχιτεκτονική που χρονολογείται απ’ τον 16ο αιώνα, ή χαθείτε στα μαγκρόβια δάση και τη φύση του Ακρωτηρίου Σαμανά. Μπορείτε να μείνετε σε άνετο στούντιο για δύο με κουζίνα και μπαλκόνι σε ξενοδοχεία όπως το De Luz, για εκδρομές στον παραδεισένιο καταρράκτη El Limón και αλλού στη χερσόνησο, με κάτω από 30€. 

Πηγή: skyscanner