Ταξίδι: Κως - Free Sunday
Ταξίδι: Κως

Ταξίδι: Κως

Σε κάθε βήμα συναντάς σημάδια από διαφορετικές περιόδους και εποχές: αρχαιοελληνικά, ενετικά και οθωμανικά. Ανακαλύψτε το κάστρο των Iωαννιτών Ιπποτών, περιηγηθείτε στα τείχη της παλιάς πόλης, που χτίστηκαν μεταξύ 1391 και 1396, επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους της Αγοράς, της Μεσαιωνικής Χώρας, του κάστρου της Νερατζιάς και ένα από τα γηραιότερα δέντρα στον κόσμο, τον πλάτανο του Ιπποκράτη. Σύμφωνα με την παράδοση, ο δάσκαλος της Ιατρικής δίδασκε στη σκιά του μεγαλόσωμου δέντρου.

platanos
Στα υπόψη
• Βόλτες στις παραλίες προτείνονται ανεπιφύλακτα, μια και κάθε παραλία στην Κω έχει μήκος 1 χλμ.: Μαστιχάρι, Μαρμάρι, Κέφαλος, Καρδάμαινα.
• Η πόλη της Κω είναι ιδανική για τους λάτρεις του ποδηλάτου. Είναι επίπεδη, με ομαλές διαδρομές, με τη μεγαλύτερη να εκτείνεται από την παραλία του Φάρου μέχρι την παραλία Ψαλίδι, 13 χλμ. απόσταση.
• Μη φοβηθείτε τις κρουαζιέρες στα γύρω νησιά και την Αλικαρνασσό (Bodrum). Είναι σύντομες και απολαυστικές.
• Εξερευνήστε με αυτοκίνητο ή με τα αστικά λεωφορεία τα μικρά, απλωμένα σε όλη την έκταση του νησιού, χωριά Παλιό Πυλί, Ασφεντίου, Αντιμάχια, Καρδάμαινα και Κέφαλος. Γραφικά, με μικρές εκκλησίες και αρχαία, βυζαντινά και βενετικά κάστρα. Οι ηλικιωμένοι στις πλατείες και στα καφενεία έχουν όμορφες ιστορίες να σας διηγηθούν, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την παραδοσιακή «κώτικη» διάλεκτο. Το καταπράσινο χωριό Ζια ξεχωρίζει, είναι γεμάτο καρυδιές, πλατανιές και τρεχούμενα νερά, ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό, μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης, βότανα και τοπικό μέλι.
Το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Κω είναι από το χωριό Ζια, με θέα τη θάλασσα ενώ ο ήλιος βυθίζεται στην απεραντοσύνη της.
arxaia_agora