Ταξίδι: Δυτική Μάνη - Free Sunday
Ταξίδι: Δυτική Μάνη

Ταξίδι: Δυτική Μάνη

Για όσους επιχειρούν για πρώτη φορά εξερεύνηση της ηπειρωτικής Ελλάδας, ένα ταξίδι στη Μάνη πρέπει να είναι η αφετηρία. Με τις ωραιότερες διαδρομές που μπορείτε ενδεχομένως να κάνετε επί ελληνικού εδάφους, απλώς οδηγείτε νότια, από την Αθήνα προς τη δυτική πλευρά του μεσαίου ποδιού της Πελοποννήσου.

Το μανιάτικο, άγριο στην όψη τοπίο καθηλώνει, ενώ ο προαιώνιος πολιτισμός της περιοχής ωθεί για εξερεύνηση. Οι διαδρομές και τα χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε πολλά, γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα γευστικό οδοιπορικό. Πρώτη στάση στη μεσαιωνική Καρδαμύλη για μεσημεριανό γεύμα στις Ελιές, την ταβέρνα του υπέροχου ξενοδοχείου πάνω στην παραλία. Ακριβώς πίσω από τον κεντρικό δρόμο του χωριού βρίσκεται η τοποθεσία Παλιά Καρδαμύλη, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τους εγκαταλειμμένους πύργους, χτισμένους γύρω από μια όμορφη εκκλησία του 18ου αιώνα. Το Οίτυλο δεσπόζει στη δυτική Μάνη.

Το Porto Vitilo Boutique Hotel είναι μια άριστη επιλογή για διαμονή, καθώς και το Ακρολίθι στο Νέο Οίτυλο, με υπέροχο φαγητό. Το Λιμένι είναι ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι. Για φρέσκο ψάρι παρέα με ούζο πάνω στο κύμα, η ψαροταβέρνα Νίκος. Ολοκληρώστε το οδοιπορικό με μια στάση στην Αρεόπολη, για φρέσκο ευωδιαστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο και τα τοπικά γλυκίσματα «λαλάκια».

Tainaro2
Στα υπόψη
• Σπήλαιο Διρού: Στα ευρήματα του σπηλαίου με τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες συγκαταλέγονται απολιθωμένα οστά ιπποπόταμου, πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού και κουναβιού, καθώς και κεραμική, που υποδηλώνει ανθρώπινη παρουσία.

• Μοναδική εμπειρία αποτελεί η περιήγηση με βάρκα στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας, που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

• Ακρωτήρι Ταίναρο: Ακολουθώντας τη σήμανση για τον αρχαιολογικό χώρο Ταινάρου φτάνεις στο νοτιότερο οδικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Εκεί βρίσκεται το Υπνομαντείο του Ταινάριου Ποσειδώνα και από εκεί ξεκινάει το μονοπάτι, το οποίο οδηγεί στον φάρο του Ταινάρου. Η πεζοπορία έχει διάρκεια 50 λεπτά.