Απαλλαχτείτε από τα πρόσθετα κιλά των γιορτών με την βοήθεια του βελονισμού - Free Sunday
Απαλλαχτείτε από τα πρόσθετα κιλά των γιορτών με την βοήθεια του βελονισμού

Απαλλαχτείτε από τα πρόσθετα κιλά των γιορτών με την βοήθεια του βελονισμού

 

Μετά τις υπερβολές των γιορτών, ώρα να προσέξουμε την διατροφή μας. 

Αν οι γιορτές εκτος απο ομορφες αναμνησεις σας άφησαν "προίκα" και μερικα περιττα κιλα, μπορειτε να ξανα πειτε στο στενό σας τζιν και να χασετε το παραπανίσιο βαρος με τη βοηθεια του βελονισμου. Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο που λειτουργεί εκ των έσω, χωρίς καμία επικινδυνότητα και παρενέργεια. Τα οφελη του βελονισμού καταγραφει η Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωρατου, Γενική Ιατρό Βελονισμού, Σύμβουλο Ολοκληρωμένης Υγείας & Health Coaching. Οπως εξηγει η ειδικός,

το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μόνιμο, χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα, το πρόσωπο και το σώμα. Παράλληλα με το αδυνάτισμα μειώνεται η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και η χαλάρωση.  Ο βελονισμός μειώνει την όρεξη καθώς και τη διάθεση για κατανάλωση γλυκών, ενώ ταυτόχρονα ελαττώνει το χρόνο κορεσμού με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες τροφής. Επισης, Διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό, δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας να εκκριθούν οι ορμόνες της ομορφιάς και της μακροζωίας όπως σεροτονίνη, ενδορφίνες κ.λπ.

Παραλληλα ο βελονισμος ρυθμίζει το βασικό μεταβολικό ρυθμό αυξάνοντας τις καύσεις και την αποβολή άχρηστων συστατικών που κατακρατούνται. Είναι μία μέθοδος που προσφέρει αποτοξίνωση στον οργανισμό, ρυθμίζει ουσίεςόπως τα λιπίδια, το σάκχαρο, τις ορμόνες, μέσα από την ολιστική επίδραση που έχει. Η μεθοδος του βελονισμού δρα κεντρικά και έτσι μπορεί να θεραπεύσει παράλληλα με τη θεραπεία για αδυνάτισμα, σύσφιγξη κ.λπ και όποιαπάθηση ή κατάσταση συνυπάρχει, χωρίς να απευθύνεται άμεσα σε αυτές, όπως αϋπνία, δυσκοιλιότητα, υπέρταση κ.α.

Επίσης δρα τοπικά και μειώνει τη χαλάρωση, βοηθά στη λιποδιάλυση και τη μείωση πόντων.

Πώς εφαρμόζεται:Στην πρώτη συνάντηση λαμβάνεται ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ανάλογα με το τι δε λειτουργεί σωστά στον οργανισμό, γίνεται και η επιλογή τηςαντίστοιχης μεθόδου.Εφαρμόζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών, είτε ολιστικά είτε τοπικά. Ηγιατρός κρίνει αν θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες επιπλέον εξετάσεις για να διαπιστώσει τη συνολική κατάσταση της υγείας.

Ο βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροβελονισμό, laser ή ραδιοσυχνότητες, καθώς και με ωτοβελονισμό. Ο μέσος όρος βελονών που εφαρμόζονται είναι από 5 έως 20 βελόνες. Σε ορισμένες εξειδικευμένες τεχνικές μπορεί να χρησιμοποιηθούν και περισσότερες. Όλες οι θεραπείες είναι ανώδυνες, η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-40 λεπτά, η συχνότητά τους εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό σε 1 μήνα. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται συγκεκριμένη διατροφή καιδίνονται σχετικές οδηγίες. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, όλες τις ηλικίες, δεν έχει καμία αντένδειξη, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους γιατρούς και είναι απολύτως ασφαλής. Ο μεταβολισμός και η διατροφή αλλάζουν μόνιμα και έτσι το αποτέλεσμα είναι και αυτό μόνιμο. Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα υπάρχουν και σύντομα πρωτόκολλα θεραπειών, όπου μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποιούνταιπερισσότερες συνεδρίες με αυξημένη ώρα θεραπείας για ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα. 

Info:  Η DrΚωνσταντίνα Θεοδωράτου είναι Γενική Ιατρός εξειδικευμένη στο Βελονισμό, την Κλινική Διατροφή και τη Συμβουλευτική. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού