Cube RM: Η startup που μεγιστοποιεί αποδόσεις και παράγει χρήμα - Free Sunday
Cube RM: Η startup που μεγιστοποιεί αποδόσεις και παράγει χρήμα
Οι δύο εκ των συνιδρυτών της Cube RM, Κώστας Οικονομόπουλος και Γιώργος Μπορέτος, παραλαμβάνουν το βραβείο για την 3η θέση στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό του MIT Enterprise Forum για ελληνικές startups, που διεξήχθη στις 6 Ιουλίου 2017.

Cube RM: Η startup που μεγιστοποιεί αποδόσεις και παράγει χρήμα

Με εγκατεστημένες λύσεις σε επιχειρήσεις σε περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική και πάνω από 1.400 ενεργούς χρήστες, η Cube RM, αν και startup, φαίνεται ότι έχει καταφέρει με επιτυχία να ενώσει και να ενσωματώσει στα προϊόντα της όλη την πείρα και την τεχνογνωσία των ιδρυτών της και έχει πιάσει τον σφυγμό της αγοράς.

Με ιδρυτές τους Γιώργο Μπορέτο, Κώστα Οικονομόπουλο και Φίλιππο Κυτίνο, η εταιρεία, σε μια πορεία που ακόμη δεν έχει κλείσει διετία, μπορεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες startups στην Ελλάδα και σίγουρα τα προϊόντα της είναι ικανά να ανταγωνιστούν με αξιώσεις στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και να παράγουν χρήμα.

Απόδειξη της έως τώρα επιτυχημένης πορείας αλλά και του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος η βράβευση στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό του MIT Enterprise Forum για ελληνικές startups, που διεξήχθη στις 6 Ιουλίου 2017, όπου απέσπασε το βραβείο για την 3η θέση.

Η συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έδωσε στην Cube RM τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις λύσεις και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, μέσω της παρουσίασης που έκαναν οι ιδρυτές της, σε ένα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που προσθέτει σε γνώση όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση της καινοτομίας, την εξεύρεση χρηματοδότησης, αλλά και άλλα σημαντικά θέματα, όπως η αποδοχή των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και δη στις σημαντικές αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα εβδομαδιαία workshops του MITEF Greece,η αμέριστη υποστήριξη από τους μέντορες, η επαφή με το διεθνές επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό οικοσύστημα του MIT και οι σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει για εξωστρέφεια και συνεργασίες αποτελούν μοναδικά όπλα στη φαρέτρα της νέας επιχείρησης που καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο χώρο, όπως είναι αυτός της τεχνολογίας.

Το προϊόν και τα πλεονεκτήματα

Η εταιρεία Cube RM αναπτύσσει μια πλατφόρμα λογισμικού SaaS για Revenue Management & Optimization, που βασίζεται σε εξελιγμένες μεθόδους predictive analytics και απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις κυρίως του εξωτερικού, με έμφαση στους τομείς των Επιστημών Ζωής (Life Sciences), των Καταναλωτικών Προϊόντων (FMCG) και της Υψηλής Τεχνολογίας (Hi-Tech). Η πλατφόρμα βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα βελτιστοποιημένο σύστημα στρατηγικής και εφαρμογής τιμολογιακών πολιτικών και ενεργειών marketing με στόχο να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά τους και να κερδίσουν χιλιάδες παραγωγικές ώρες εργασίας κάθε έτος.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, οι μεγάλες επιχειρήσεις χάνουν σημαντικά έσοδα –έως και 3% του τζίρου– και χιλιάδες παραγωγικές ώρες εργασίας επειδή δεν χρεώνουν τη σωστή τιμή στους πελάτες τους και δεν διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις διαδικασίες των πωλήσεων, όπως η δημιουργία νέων προσφορών.

Η Cube RM, σε αντίθεση με άλλες λύσεις της αγοράς, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνολογίες λογισμικού και σύγχρονες τεχνικές προβλέψεων που έχει αναπτύξει, μπορεί να βοηθήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδά τους εντοπίζοντας το ιδανικό μείγμα αποφάσεων, όπως βέλτιστες τιμολογιακές πολιτικές και καλύτερη στόχευση marketing ενεργειών, μέσα από ένα σύνολο από εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα αποτελεσματικό περιβάλλον διαχείρισης των κρίσιμων εμπορικών διαδικασιών και δεδομένων της επιχείρησης.

Ένα τμήμα της τελικής εφαρμογής λογισμικού έχει ήδη αναπτυχθεί και εγκατασταθεί σε πελάτες κυρίως στο εξωτερικό, με περισσότερους από 1.400 ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 20 χώρες. Ταυτόχρονα, έχει σχεδιαστεί ένα σημαντικό μέρος από το υπολειπόμενο, προς ανάπτυξη προϊόν, ενώ πραγματικοί πελάτες έχουν αξιολογήσει τη σωστή λειτουργία του συστήματος (proof of concept).

Το όραμα

Το όραμα των ιδρυτών της Cube RM, όπως τονίζει ο Γιώργος Μπορέτος, CMO της εταιρείας, «είναι να δημιουργήσουμε μία από τις πλέον καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείες στον χώρο του Revenue Management & Optimization με τεχνολογίες που αποδεδειγμένα βοηθούν τις επιχειρήσεις να προβλέπουν, να βελτιστοποιούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις πωλήσεις τους. Στα άμεσα σχέδιά μας βρίσκεται η περαιτέρω εξέλιξη της σουίτας λογισμικού που παράγουμε, όπως και η γεωγραφική μας επέκταση, τόσο στην Ευρώπη, όπου ήδη δραστηριοποιούμαστε, όσο και στην αγορά των ΗΠΑ».

Να σημειωθεί ότι οι ιδρυτές της Cube RM είναι επαγγελματίες με 15-20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία και προώθηση επιτυχημένων επιχειρηματικών εφαρμογών λογισμικού. Η δημιουργία της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της διαρκούς τριβής με την αγορά, η οποία τους οδήγησε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις χάνουν σημαντικά έσοδα και με γνώμονα την ανάγκη επίλυσης αυτού του θέματος οδηγήθηκαν σταδιακά στην απόφαση για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού σχήματος που θα προσφέρει μία ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών λογισμικού Revenue Management & Optimization που χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές predictive analytics και βοηθά τις επιχειρήσεις.