Ψήφος εμπιστοσύνης από την Imerys - Free Sunday
Ψήφος εμπιστοσύνης από την Imerys

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Imerys

Την προσήλωση του Ομίλου Imerys στις επενδύσεις στην Ελλάδα τόνισε ο Gilles Michel, επικεφαλής του ομίλου που ελέγχει την S&B, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρών ήταν και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, που είναι μέτοχος του Ομίλου Imerys, καθώς και στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, «οι επενδύσεις στην Ελλάδα έγιναν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και η απόφασή μας αποτελούσε μια σαφή ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν χάσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική οικονομία και στην ικανότητα των Ελλήνων να ξεπεράσουν την κρίση και να επιστρέψουν στην οικονομική σταθερότητα και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

»Ακόμη περισσότερο σήμερα, έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα αφήνει τις δυσκολίες πίσω της και εξετάζουμε περαιτέρω βήματα για να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα. Την αισιοδοξία μας αυτή μοιράζονται κι άλλοι. Η πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου Μακρόν αποσκοπούσε στο να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του γαλλικού λαού και της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Imerys το 2016 ήταν 4,2 δισ. δολάρια. Απασχολεί πάνω από 18.000 εργαζόμενους και έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, με 270 μονάδες εξόρυξης/παραγωγής και 10 ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως, ενώ στις περισσότερες από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται κατέχει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση.

Πάνω από το 40% των εσόδων του ομίλου προέρχεται από την Ευρώπη, 25% από τη Βόρεια Αμερική και 27% από τις αναδυόμενες αγορές. Η Imerys αναπτύσσεται οργανικά μέσω σημαντικών αναπτυξιακών επενδύσεων (πάνω από 100 εκατ. δολάρια το 2016), καθώς και μέσω στοχευμένων εξαγορών.