Ο ΔΕΣΦΑ στη short list για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG του Κουβέιτ - Free Sunday
Ο ΔΕΣΦΑ στη short list για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG του Κουβέιτ

Ο ΔΕΣΦΑ στη short list για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG του Κουβέιτ

Στη λίστα μεταξύ άλλων επτά εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης σε έναν από τους μεγαλύτερους υπό κατασκευή Tερματικούς Σταθμούς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στον κόσμο βρίσκεται ο ΔΕΣΦΑ.

Πρόκειται για τον Τερματικό Σταθμό LNG Import, ο οποίος κατασκευάζεται από την KIPIC, θυγατρική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κουβέιτ (KPC), στην περιοχή Al-Zour, 90χλμ. νότια της πρωτεύουσας του Κουβέιτ.

Στελέχη της KIPIC πραγματοποίησαν την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και στα Κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ, όπου έλαβαν μέρος σε workshop που διοργανώθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του Διαχειριστή. Τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ παρουσίασαν διεξοδικά στην KIPIC την πρόταση τους για τη λειτουργία και τη συντήρηση του KUWAIT LNGI, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει ο ΔΕΣΦΑ σε μια σειρά τεχνικών και οργανωτικών θεμάτων.

Ο ΔΕΣΦΑ θα κληθεί να υποβάλλει την προσφορά του εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς.