Ρέγκλινγκ: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για επιστροφή στις αγορές το 2018 - Free Sunday
Ρέγκλινγκ: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για επιστροφή στις αγορές το 2018

Ρέγκλινγκ: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για επιστροφή στις αγορές το 2018

«Δεν βλέπω από τα μέσα του επόμενου χρόνου να χρειάζεστε πόρους, η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου αναφερόμενος στο διάστημα πριν τη λήξη προγράμματος τον Άυγουστο του 2018.

Ο κ. Ρέγκλινγ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων γιατί οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς, σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι η προοπτική είναι καλή και συμπλήρωσε ότι φυσικά όλα εξαρτώνται από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, για την οποία είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και από τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης. 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας». 

Απαντώντας ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είπε χαρακτηριστικά: «Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου.