Την Παρασκευή η απόφαση του ESM για τη δόση - Free Sunday
Την Παρασκευή η απόφαση του ESM για τη δόση

Την Παρασκευή η απόφαση του ESM για τη δόση

Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα με τη δόση, ο ESM... αναβάλλει την απόφαση εκταμίευσής της.

Συγκεκριμένα, για την Παρασκευή μετατέθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση ενός μικρού μέρους των προαπαιτούμενων δράσεων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ESM, συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα, τα οποία αφορούσαν κατά κύριο λόγο, τις νομικές διώξεις εις βάρος των τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, εξετάστηκε ο ρυθμός υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων που έχουν τεθεί από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Ο ESM ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τάχιστα τα εκκρεμή ζητήματα» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Μηχανισμός, αναβάλλοντας προς ώρας την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Ως αποτέλεσμα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ όρισε για την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, τη νέα συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου θα εξεταστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η έγκριση της καταβολής των χρημάτων.

Την ίδια ώρα, η σημερινή συνεδρίαση του ESM, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε το συμπληρωματικό μνημόνιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

(πηγή: naftemporiki.gr)