Σόιμπλε και Μοσκοβισί προσγειώνουν την κυβέρνηση - Free Sunday
Σόιμπλε και Μοσκοβισί προσγειώνουν την κυβέρνηση

Σόιμπλε και Μοσκοβισί προσγειώνουν την κυβέρνηση

Τη ανάγκη για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και τη σημασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης επισημαίνουν σε δηλώσεις τους με αφορμή την έκδοση του ελληνικού ομολόγου, τόσο η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας με δήλωση της στο πρακτορείο Reuters, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε, έτσι, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα βήμα. Τώρα θα πρέπει να εδραιώσει τη μόλις ανακτηθείσα εμπιστοσύνη, να ενισχύσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα», είπε η εκπρόσωπος του κ.Σόιμπλε.

«Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα να βγει στις αγορές, το βλέπουμε θετικά. Πρέπει να δείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. «Η επόμενη δεν είναι μία απλή αξιολόγηση», προειδοποίησε.