Nα σταματήσει να σπιλώνεται το όνομα του ζητά ο Ανδρέας Γεωργίου - Free Sunday
Nα σταματήσει να σπιλώνεται το όνομα του ζητά ο Ανδρέας Γεωργίου

Nα σταματήσει να σπιλώνεται το όνομα του ζητά ο Ανδρέας Γεωργίου

«Στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης υφίσταμαι επί έξι χρόνια αμείλικτη δίωξη, επειδή ακολουθούσα τους νόμους της ΕΕ και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές περί στατιστικής καταγραφής», ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit η οποία φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ αναφορικά με τη δικαστική περιπέτεια του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ο κ. Γεωργίου ο οποίος επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να σταματήσουν οι δικαστικές περιπέτειες και να μην σπιλώνεται το όνομά του.

«Στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης υφίσταμαι επί έξι χρόνια αμείλικτη δίωξη, επειδή ακολουθούσα τους νόμους της ΕΕ και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές περί στατιστικής καταγραφής», τονίζει.

Στη γερμανική εφημερίδα μιλάει μάλιστα και ο πρώην διευθυντής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, ο οποίος δηλώνει: «Ο Γεωργίου ήταν ο πρώτος, που υπολόγισε σωστά το ελληνικό κρατικό χρέος. Προηγουμένως, μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, προέκυπταν εντελώς νέα στοιχεία».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Zeit» μιλάει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν», πόσω μάλλον από την ελληνική κυβέρνηση.

Στον τίτλο της η Die Zeit διερωτάται ρητορικά για τον κ. Γεωργίου: «Μήπως ήταν υπερβολικά ειλικρινής;» επισημαίνοντας ότι η υπόθεση Γεωργίου γίνεται «αντικείμενο διαμάχης στην Ευρώπη».

Πηγή: Deutsche Welle