To 28% των φορολογούμενων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος - Έρχονται ειδοποιητήρια - Free Sunday
To 28% των φορολογούμενων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος - Έρχονται ειδοποιητήρια

To 28% των φορολογούμενων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος - Έρχονται ειδοποιητήρια

Με τo 28% των φορολογούμενων να μην έχει πληρώσει την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στέλνει ηλεκτρονικά μέσω email των οφειλετών, όπως αυτοί τα έχουν δηλώσει στο taxisnet, με τα οποία τους πληροφορούν ότι υπάρχει ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής στο όνομά τους καθώς και ότι εντός 15 ημερών από τη λήψη του μηνύματος θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξόφληση του ή στη ρύθμισή του με δόσεις.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στην ΕΡΤ, τo  28% των φορολογουμένων δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά τρόπους να κλείσει την «τρύπα» των 340 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε. 

«Ξεκινάμε τις κατασχέσεις από οφειλέτες με μεγάλα ποσά και καταλήγουμε στα μικρά. Ουσιαστικά για ποσά μέχρι 500 ευρώ δεν ενεργοποιούνται οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Προσπαθούμε με άλλα μέτρα να εισπράξουμε αυτά τα ποσά», είχε δηλώσει ο κ. Πιτσιλής ενώ υπεραμυνόμενος το μέτρο των κατασχέσεων ανέφερε ότι με την πολιτική των κατασχέσεων μειώνονται οι οφειλέτες.