Bloomberg: Αυτό λείπει από την ανάκαμψη της Ελλάδας - Free Sunday
Bloomberg: Αυτό λείπει από την ανάκαμψη της Ελλάδας

Bloomberg: Αυτό λείπει από την ανάκαμψη της Ελλάδας

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας από την οικονομική της τραγωδία περιμένει ακόμη την τελευταία της πράξη» γράφει το πρακτορείο Bloomberg σε αναλυσή του, στην οποία επισημαίνει ότι «το βασικό κλειδί των επενδύσεων» λείπει από την ελληνική οικονομία.

Το Bloomberg σημειώνει ότι το κόστος των κοινωνικών ασφαλίσεων παραμένει υψηλό την ώρα που η ανεργία στη χώρα αγγίζει το 21%.
Για να μειωθεί το ποσοστό αυτό κάτω από το 20%, η Ελλάδα θα χρειαστεί επενδύσεις κατά μέσο όρο 8% για τα επόμενα χρόνια, δηλώνει ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+3,32% της Ελλάδος, Νικόλαος Μαγγίνας προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της χώρας θα ανοίξει τις πύλες των επενδύσεων, αλλά οι ενδείξεις για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής είναι λιγοστές» παρατηρεί το Bloomberg.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ενδεικτικά στις περιπτώσεις του Ελληνικού και της Eldorado Gold σημειώνοντας ότι οι δημόσιες διαμάχες για τα δύο μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ εμποδίζουν τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει τις προόδους που σημειώνονται ως «την αυγή ενός μοντέλου βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης».

(πηγή: naftemporiki.gr)