Διπλό πλήγμα στην κυβερνητική αισιοδοξία για αξιολόγηση εξπρες - Free Sunday
Διπλό πλήγμα στην κυβερνητική αισιοδοξία για αξιολόγηση εξπρες

Διπλό πλήγμα στην κυβερνητική αισιοδοξία για αξιολόγηση εξπρες

Διπλό πλήγμα δέχτηκε χθες η αισιοδοξία που διέρρεε η κυβέρνηση για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης μετά από την επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας απο το Eurogroup καθώς η κυβέρνηση έκανε πίσω στη ρύθμιση για τις απεργίες, ενώ οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς.

Την απόσυρση από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, των τροπολογιών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση, προκειμένου, όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να τις επανακαταθέσει σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

Πρόκειται για τροπολογίες που αφορούσαν:

  • Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.
  • Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.
  • Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.
  • “Με την εκ νέου κατάθεση των τροπολογιών, θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης”, έλεγαν κυβερνητικοί κύκλοι.

 

Την ίδια ώρα, οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης αποφάσιζαν να συνεχίσουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς για άλλους δύο μήνες και συγκεκριμέναν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν και ψήφισαν 220 μέλη του συλλόγου, από τα οποία τα 175, ποσοστό 80% ψήφισαν υπέρ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων μέλη του Συντονιστικού των Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς βρίσκονταν έξω από το κτίριο, όπου πραγματοποιούνταν η συνέλευση κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Στο άκουσμα της απόφασης για συνέχιση της αποχής τα μέλη του συντονιστικού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.