Νέα μετάθεση στη συνάντηση με τους δανειστές - Free Sunday
Νέα μετάθεση στη συνάντηση με τους δανειστές

Νέα μετάθεση στη συνάντηση με τους δανειστές

Στις 6  το απόγευμα και οχι στις 3 μετα το μεσημέρι θα γίνει τελικά η νέα συνάντηση ανάμεσα  στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Όπως δήλωσε  ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης μετα από τη συνάντηση με την τρόικα, η οποία τελείωσε τις πρώτες πρωινες ώρες, «έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία».

Ο κ.Σταθάκης διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό για αφορολόγητο στις 9.100 και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια. 

"Έχουμε φτάσει κοντά", δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εκλήθη στο Χιλτον στις 3 το πρωί

«Θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους, αλλά κυρίως με την Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει περισσότερα, προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία», δήλωσε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφρανγκ Σόιμπλε