ΟΛΠ: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι λιμενεργάτες του Πειραιά - Free Sunday
ΟΛΠ: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι λιμενεργάτες του Πειραιά

ΟΛΠ: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι λιμενεργάτες του Πειραιά

Αύριο αποφασίζουν οι λιμενεργάτες και αρχιεργάτες στην Θεσσαλονίκη ενώ οι υπάλληλοι των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. 

Σε ανακοίνωσης της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στον ΟΛΠ το πρωί της Τρίτης ενώ ζητά από την κυβέρνηση την κατάργηση της διάταξης με τη φράση «κατάργηση» από το ΔΣ του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τα τελευταία 24ωρα, να προσπαθεί με επιστολές – Δελτία τύπου προς τους εργαζόμενους να μας πείσει ότι η «κατάργηση» του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού είναι «διατήρηση».
Αν θέλει ας θεσμοθετήσει τις δηλώσεις Γεροβασίλη η του Δρίτσα. Όμως δεν το κάνει αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει. Οι δηλώσεις είναι ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έσχατη λύση που μπορεί να συζητηθεί είναι η απαλοιφή από την διάταξη της επικίνδυνης φράσης «κατάργηση από το Δ.Σ / Ο.Λ.Π». 
Εάν παραμείνει η φράση «κατάργηση», σημαίνει ότι η Cosco ως Ο.Λ.Π Α.Ε θα αποκτήσει πλήρες «διευθυντικό δικαίωμα» και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψης του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ειδικότερα σχετικά με την λύση της εργασιακής σχέσης.» τονίζει στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ.