Ρέγκλινγκ: Παραμένει στο 3,5% ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα - Free Sunday
Ρέγκλινγκ: Παραμένει στο 3,5% ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα

Ρέγκλινγκ: Παραμένει στο 3,5% ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα

Να τηρηθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς αυτός αποτελεί μέρος της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού ζήτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Ο κ. Ρέκλινγκ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Υπουργείο Οικονομικών. Μετά το τέλος της συνάντησης σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ESM στάθηκε στη συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ των αρχηγών κρατών και των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ενώ τόνισε πως «εγώ θα πρέπει να σεβαστώ αυτή τη συμφωνία», διευκρινίζοντας όμως πως «δεν ειπώθηκε η διάρκεια του στόχου αλλά σίγουρα είναι για πάνω από έναν χρόνο». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η λύση, εάν βρεθεί, θα βρεθεί την τελευταία στιγμή. «Τα καλά νέα είναι ότι το Eurogroup βρίσκει συνήθως λύση. Το κακό είναι ότι τη βρίσκει την τελευταία στιγμή, μετά τα μεσάνυχτα», είπε ο κ. Τσακαλώτος, και συμπλήρωσε «Δεν συμβουλεύω τους δημοσιογράφους να κρατήσουν την αναπνοή τους έως τότε, διότι μπορεί η λύση να βρεθεί πάλι την τελευταία στιγμή».