Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο με στήριξη του ΚΚΕ στην πλατεία Βάθη - Free Sunday
Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο με στήριξη του ΚΚΕ στην πλατεία Βάθη

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο με στήριξη του ΚΚΕ στην πλατεία Βάθη

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη όπου από τις 13:30, οι αγρότες από όλη την χώρα, που έχουν στήσει μπλόκα πραγματοποιούν πανελλαδικό συλλαλητήριο..
Παρόντες θα είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της δυτικής Μακεδονίας, της  Κατερίνης, των Μαλγάρων και της Θράκη με τους οργανωτές, την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων,  να υπολογίζουν στη συμμετοχή περίπου 2.500 αγροτών. 
Τα κύρια αιτήματα είναι:  
  • κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, 
  • μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 
  • ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, 
  • αφορολόγητο πετρέλαιο, 
  • κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα
  • διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Στο συλλαλητήριο, στο οποίο παρών είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας ενώ στάσεις εργασίας για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (12 μ. - 15 μ.μ.), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30-15.30), όπως και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου).

"Οι αγρότες εδώ σήμερα από την Αθήνα στέλνουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, καταδίκης συνολικά της ΕΕ, ενάντια σε όλους αυτούς που τους ξεκληρίζουν από το βιος τους, από τη γη τους.  Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε συμμαχία και ενότητα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων. Η νίκη θα είναι δική τους. Ενωμένοι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να νικήσουμε.", δήλωσε ο κ.Κουτσούμπας