Eurogroup και... γραβάτες μπλε - Free Sunday
Eurogroup και... γραβάτες μπλε

Eurogroup και... γραβάτες μπλε

Όλα τα έχουμε κάνει, ένα μας έμενε

Πάει, το κάναμε κι αυτό.

Πάνω στον ενθουσιασμό του, ο υπουργός Άμυνας είχε τη μεγάλη έμπνευση. Έχει συμβεί σε όλους, μια σκέψη περνάει αστραπιαία από το μυαλό μας και νομίζουμε ότι μας ήρθε η επιφοίτηση, ότι θα λιώσουμε τον αντίπαλο. Και το μπουμπουνίζουμε.

 gravata-kammenos

Και τότε συνειδητοποιούμε ότι τελικά δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα. Κι αν δεν το αντιληφθούμε μόνοι μας, μας το επισημαίνουν. Ότι το επόμενο στάδιο του συνειρμού που ενεργοποιήσαμε είναι το εξής.

Και τότε τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Δηλαδή ο υπουργός Άμυνας είχε τον έλεγχο του λογαριασμού του και πόσταρε το σήμα της νίκης μετά το Eurogroup, στη συνέχεια το παιδί πήρε τον έλεγχο και πόσταρε τη γραβάτα και μετά ο υπουργός ξαναπήρε τον έλεγχο να σώσει την κατάσταση. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι ποιο ακριβώς είναι το παιδί. Είναι το παιδί του υπουργού, είναι το «παιδί» που διαχειρίζεται τον λογαριασμό στο twitter του και πήρε πρωτοβουλία ή μήπως είναι ο γνωστός Αλέξης με το σπασμένο χέρι από το περίφημο προεκλογικό σποτάκι των ΑΝΕΛ;

Όπως και να έχει, το συμπέρασμα είναι ένα.

Τουλάχιστον δεν αισθάνεται μοναξιά στον κατήφορο, έχει και την πλέον κατάλληλη παρέα.

Εφόσον είδαμε τον νυν, ας δούμε τι έχουν να πουν επί του θέματος και οι πρώην ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Eurogroup θα μπορούσε να πλασαριστεί ως μια αξιοπρεπής συμφωνία βάσει των δεδομένων που είχαν δημιουργηθεί, με την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση και τις -άνευ άλλου ουσιαστικού λόγου πλην της εξυπηρέτησης αναγκών επικοινωνιακής διαχείρισης- καθυστερήσεις.

Θα μπορούσε, αν δεν είχαν προηγηθεί, πρώτον, η υπερβολική αισιοδοξία που καλλιέργησε ο πρωθυπουργός για το θέμα του χρέους, με τα του γκουντ του μπι τρου και τις γραβάτες (όχι του Καμμένου).

Θα μπορούσε, αν δεν είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις θαυμασμού των Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το Eurogroup για τα 140 προαπαιτούμενα που πέρασε η κυβέρνηση Τσίπρα «τα περισσότερα από κάθε ελληνική κυβέρνηση».

Συνεπώς, εμείς δώσαμε ό,τι μας ζήτησαν, τα πάντα όλα, η πιο συνεπής στην νομοθέτηση (για την εφαρμογή, θα δείξει) μνημονιακών μέτρων κυβέρνηση όλων των εποχών. Και τι πήραμε;

Δεν πήραμε μόνο αυτά, πήραμε κι άλλα

Εντάξει, όπως το βλέπει ο καθένας

Είπαμε, όπως το βλέπει ο καθένας

Για να τα λέμε όλα,υπήρξαν και εσωτερικοί, σκοτεινοί δάκτυλοι που εμπόδισαν τον πρωθυπουργό να αναπτύξει πλήρως την στρατηγική του, προειδοποιώντας τους πιστωτές μας για την τακτική μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελληνική Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, η κατανόηση, η καλή διάθεση και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων και πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης είναι διάχυτη.

Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Γεωργίου, είναι η απαίτηση των εταίρων και πιστωτών για απαλλαγή από ποινικές διώξεις των τριών μελών του ΤΑΙΠΕΔ που προέρχονται από Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία, ειδάλλως οι τρεις προαναφερθείσες χώρες θα ασκήσουν βέτο στην εκταμίευση της δόσης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά,

Ας περάσουμε λοιπόν σε άλλα νέα

Έτσι, να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά

Τελικά επρόκειτο περί παρεξηγήσεως