Η άδικη κατάρα των πρωθυπουργών και ο παππούς που δεν ήταν παππούς - Free Sunday
Η άδικη κατάρα των πρωθυπουργών και ο παππούς που δεν ήταν παππούς

Η άδικη κατάρα των πρωθυπουργών και ο παππούς που δεν ήταν παππούς

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Υπάρχει μια αρχέγονη κατάρα που αποτρέπει τους πρωθυπουργούς μας από το να έχουν ελεύθερο χρόνο, πρέπει να είναι αποκλειστικά αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους.

Όποιος την αγνόησε, την πάτησε.

Ακόμη και ο Σαμαράς υπέστη τις συνέπειες της κατάρας, η οποία δυστυχώς δεν είχε ενημερωθεί ότι έχασε την πρωθυπουργία λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας  και έτσι τον Μάιο του 2015 υπέστη κάταγμα αγκώνα παίζοντας μπάσκετ με τον γιο του.

Ο τραυματισμός του πρωθυπουργού σύμφωνα με κάποιες πηγές έλαβε χώρα ενώ έκανε ψαροντούφεκο κοντά στη Μακρόνησο. Σύμφωνα με άλλες πηγές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

Το πιθανότερο είναι πως ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, καθώς ο πρωθυπουργός εθεάθη να φεύγει από το γραφείο του προκειμένου να πάει για ψαροντούφεκο.

Συνεπώς ο τραυματισμός μπορεί να αποδειχτεί πολλαπλά χρήσιμος.

Γιατί όχι, εδώ η ευρωβουλευτής Καϊλή κατήγγειλε, απευθυνόμενη προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, πως οι κομμουνισταί σκότωσαν τον παππού της στην Κατοχή, για να αποδειχτεί τελικά ότι δεν ήταν παππούς της. Η πρώτη αντίδραση των μνημονιακών απογόνων των κομμουνιστών, όπως ο σύντροφος Πολάκης, βγήκε αβίαστα. Θεώρησαν δεδομένο, κάτι που είναι ιστορικά ανακριβές, πως για να τον σκότωσαν κομμουνιστές ήταν ή δωσίλογος ή μαυραγορίτης.

 5

Στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο ένας παππούς της ζούσε τουλάχιστον μέχρι το 1955, χρονολογία που γεννήθηκε ο πατέρας της και ο άλλος ήταν παρών στα παιδικά της χρόνια. Σε αυτό το σημείο ήρθε η διευκρίνηση ότι δεν επρόκειτο για τον παππού της αλλά για τον πρώτο σύζυγο της γιαγιάς της.

 6

Συνεπώς, ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς της έγινε παππούς της για λόγους εντυπωσιασμού και για να δοθεί πιο προσωπικός τόνος στην ιστορία.

 7

Το βασικό συμπέρασμα από όλη αυτή τη συζήτηση που έχει κυριαρχήσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι ένα.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τελείωσαν τώρα μαζί με τις διακοπές, ο ΕΝΦΙΑ ήρθε, επιστρέφουμε στην περίεργη κανονικότητά μας.

Μια κανονικότητα που διαμορφώνεται από νέα ήθη…

…και νέα έθιμα

Θέλουν, δεν θέλουν, όλοι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Και μέσα σε όλα τα νέα, έχουμε και μια νέα γενιά.

Τι να κάνουμε, ο κόσμος το ζήτησε, ο πρωθυπουργός το υλοποίησε.

Αξιοσημείωτο το γεγονός, καθώς πρόκειται για την εξαίρεση στον κανόνα των κυβερνητικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων που δεν υλοποιούνται.

Εντάξει, δεν τις διπλασίασαν ακριβώς, καθώς όπως «ξεκαθάρισε» στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου οι Πανελλήνιες του Ιανουαρίου μπορεί και να είναι προαιρετικές. Μπορεί και να μην είναι, όμως: «Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν», όπως τόνισε.

Δεδομένου ότι σε κάποιον βαθμό, αδιευκρίνιστο μέχρι τώρα, θα προσμετράται και ο βαθμός του απολυτηρίου και πως βάσει του προτεινόμενου νέου συστήματος μπορεί κάποιος να εισαχθεί σε σχολή φυσικής χωρίς να εξεταστεί στη φυσική, ένα είναι το σίγουρο:

Σε άλλα νέα, το brain drain συνεχίζεται.

Λίγη υπομονή και όλα θα φτιάξουν, όπως είπε ο πρωθυπουργός θα γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, προβλέποντας κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό.

Αν συνδυάσουμε τον διπλασιασμό αντί για κατάργηση των Πανελλαδικών και την πρωθυπουργική εξαγγελία για προσλήψεις στο Δημόσιο, το συμπέρασμα είναι σαφές.

Πρόκειται για μια διαχρονική πρακτική των ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε άλλα νέα,

Εεεεε, μηδέν. Να και σε κάτι που συμφώνησαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με τη συναίνεση ΔΗ.ΣΥ., ΚΚΕ και Ένωσης Κεντρώων που ψήφισαν «παρών», απαλλάσσοντας τις μονές του Αγίου Όρους από την υποχρέωση να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο για τα ακίνητα στο Άγιο Όρος αλλά για όλα τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα. Χαρίστηκαν επίσης παλαιές φορολογικές εκκρεμότητες σε μονές.  Το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε ήταν το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα

Τον ΕΝΦΙΑ για το Χαμόγελο του Παιδιού κατέβαλε τελικά ο επιχειρηματίας από την Σαντορίνη Δημήτρης Νικολούζος.

Κατά τα άλλα,

Και μέσα σε όλα μας αποκάλυψε και ο Γιάνης τι ακριβώς είναι το κίνημά του.