O Τραγάκης θυσιάστηκε για τα παιδιά του και η ΔΑΠ για τους 106 που αντέγραψαν - Free Sunday
O Τραγάκης θυσιάστηκε για τα παιδιά του και η ΔΑΠ για τους 106 που αντέγραψαν

O Τραγάκης θυσιάστηκε για τα παιδιά του και η ΔΑΠ για τους 106 που αντέγραψαν

Εντάξει, καλή η επίσκεψη Μακρόν, Πνύκα, Ακρόπολη, Προεδρικά Μέγαρα, λούσα, αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας, εγκάρδιο κλίμα, υποσχέσεις, Τσίπρας σε φάση επενδύσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά κάτι έλειψε.

Και δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Όσο περνούσε η ώρα, υπήρχε μια απουσία που γινόταν όλο και πιο αισθητή. Μέχρι που ο Μακρόν δεν άντεξε άλλο και ρώτησε ευθέως.

Κάποιες ιδέες έπεσαν στο τραπέζι, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί εγκαίρως η κατάλληλη στολή.

Στη Γαλλία κριτίκαραν τον Μακρόν για την επιλογή του να έρθει Ελλάδα αντί να δώσει το «παρών» στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα Ίρμα. Προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί αρμοδίως για ποιον λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Η ανασυγκρότηση της ελληνικής κεντροαριστεράς είναι σαφές πως κυριάρχησε στη σκέψη του Μακρόν, έτσι δεν απέφυγε τα ολισθήματα.

Πιθανότατα γι’ αλλού το πήγαινε ο Μακρόν, προς Ηνωμένο Βασίλειο μεριά, αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Εκτός βέβαια αν εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του φιλελεύθερου Μακρόν για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κεντροαριστεράς.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόταν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα από επενδυτές, οι οποίοι έψαχναν ευκαιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος και οι επενδυτές κατατοπίστηκαν από τον πρωθυπουργό για τα ελληνικά επιχειρηματικά ήθη.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν θα γίνουν τελικά γαλλικές επενδύσεις, η επίσκεψη του Μακρόν στην Ελλάδα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς έφυγε γεμάτος νέες ιδέες.

Η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών και η Βουλή έναν Τραγάκη.

Τα… οικογενειακά του εκλεγέντος επί 13 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις Τραγάκη –από το 1974, ήτοι 43 χρόνια βουλευτής– δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο προσκήνιο. Το 2012 είχε αποκαλυφθεί ότι η κόρη του, ο σύζυγός της, καθώς και η σύζυγος του γιου του είναι όλοι υπάλληλοι της Βουλής, καθώς ξεκίνησαν ως μετακλητοί ή αποσπασμένοι και μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Σιούφα. Όλα έγιναν σύννομα και τότε ο κ. Τραγάκης είχε περάσει και στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενος πως δεν είχε βάλει στη Βουλή τον γιο του, που εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τώρα καταλάβαμε και το γιατί.

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως ο υιός Τραγάκης δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Μια κίνηση επιβεβλημένη, αφενός για να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ το στίγμα του και αφετέρου επειδή, εμφανώς, ο βουλευτής Τραγάκης είναι πλέον εκτός εποχής. Είμαστε στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και τα κόζια έχουν αλλάξει, πάνε οι εποχές που οι πατεράδες φρόντιζαν για τους γιους τους.

Το σίγουρο είναι πως με τον αφελή χειρισμό του ο Τραγάκης έγινε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον ελληνικό κανόνα.

Σε άλλα τραγικά νέα…

Πραγματικά πρωτόγνωρη η απόφαση να αποκλειστούν όσοι αντέγραφαν, καλά τα λέει η ΔΑΠ. Μια καλή ερώτηση είναι αυτή:

Από κει και πέρα, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τον σεβασμό και τη συμπαράστασή μας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη. Οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς μπορεί να φέρουν δίπλα δίπλα, μόνο με έναν Χρηστίδη να τους χωρίζει, ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο ρόλος του κυανόκρανου έχει τις ιδιαιτερότητές του…

Ο Χρηστίδης, πάντως, τα κατάφερε και εξετέλεσε τη mission impossible. Η αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη υπόθεση.

Tι είναι αυτά τα μπιζνεσπλάν και οι αηδίες;

Και μια που αναφερθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ που όλοι αγαπήσαμε, το παλιό, το παραδοσιακό, ας κλείσουμε με την απορία της εβδομάδας: