Καμμένος και Λυμπερόπουλος βγήκαν από τα μνημόνια και μας περιμένουν - Free Sunday
Καμμένος και Λυμπερόπουλος βγήκαν από τα μνημόνια και μας περιμένουν
Twitter@Doubter_James

Καμμένος και Λυμπερόπουλος βγήκαν από τα μνημόνια και μας περιμένουν

Το προσχέδιο νόμου προετοιμάστηκε στα κρυφά και παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό παρουσία του απολύτως ικανοποιημένου προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα βασικά σημεία του ήρθαν τελικά στην επιφάνεια από τα «Νέα».

Αν δεν πρόκειται για μια διαρροή που στόχο έχει να μετρήσει αντιδράσεις, κατά την προσφιλή πρακτική της κυβέρνησης, πριν κατατεθεί το τελικό νομοσχέδιο, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή ρύθμιση, μέσα στο πνεύμα της εποχής.

Μα τι είναι αυτή η Beat (έως πρότινος Taxibeat) που μας χαλάει την πιάτσα;

Και όχι μόνο αυτό αλλά ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τους οδηγούς, με μεγάλη επιρροή τόσο στη δουλειά τους όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν: όσο καλύτερες κριτικές έχουν, τόσο περισσότερα κερδίζουν.

Η Beat αποτέλεσε ένα από τα εμβληματικά success stories της Ελλάδας των μνημονίων, με περίπου 8.000 συνεργαζόμενους οδηγούς ταξί και αγγίζοντας πλέον τους 1 εκατ. πελάτες, καθώς αποτέλεσε μια καινοτόμο ιδέα και εφαρμογή που βελτίωσε την ποιότητα της καθημερινότητας όσων την επιλέγουν. Πριν από λίγους μήνες εξαγοράστηκε από τον γερμανικό κολοσσό Daimler έναντι 40 εκατ. ευρώ. Προφανώς οι συνεργαζόμενοι με την Beat οδηγοί ταξί δεν είναι οι μόνοι που κάνουν με επαγγελματισμό και σεβασμό στον πελάτη τη δουλειά τους. Το θέμα είναι οι υπόλοιποι και ό,τι αυτοί αντιπροσωπεύουν.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το Beat είναι η αριστεία των ταξί και η κυβέρνηση έχει τα θεματάκια της με την αριστεία. Ωστόσο, η σκέψη του υπουργού κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου δεν έφτασε σε τέτοια βάθη. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την κυβέρνηση ο Θύμιος Λυμπερόπουλος απλώς επένδυσε στο γεγονός ότι εκπροσωπεί 40.000 οδηγούς ταξί, άρα δυνητικά περισσότερους από 100.000 ψηφοφόρους, και πήρε ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Ας εκπροσωπούν ό,τι θέλουν, το θέμα είναι η κυβέρνηση τι κάνει γι’ αυτό.

Είναι πλέον σαφές,

Το σίγουρο είναι πως, βάσει της ανακοίνωσής του με την οποία επιτίθεται στον επικεφαλής της Beat Νίκο Δανδράκη, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει παραμείνει στο 1950.

 sata

Πόρνες, λοιπόν, οι οδηγοί ταξί όταν μπορεί να τους επιλέξει ο πελάτης. Άρα και οποιαδήποτε άλλη κατηγορία επαγγελματιών όπου ο πελάτης επιλέγει ποιον θα εμπιστευτεί. Δηλαδή… όλες οι κατηγορίες επαγγελματιών πλην των εργαζομένων του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ δεν αφήνει ερωτηματικά για το τι ακριβώς εκπροσωπούν οι συντάκτες της.

Και μέσα σε όλα,

Γενικά η τελευταία εβδομάδα δεν πήγε και πολύ καλά για το επενδυτικό αφήγημα της κυβέρνησης.

Δεν πειράζει, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…

Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Ως γνωστόν, η επένδυση του Ελληνικού, παρά τη σχετική εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση να προχωρήσει, παραμένει κολλημένη κάπου μεταξύ δάσους και αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία… προϋπήρχαν.

Σε κάθε περίπτωση,

Η υπόθεση περιπλέκεται περαιτέρω λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η τέχνη πάνω απ’ όλα.

Όπως και να ’χει,

Μαζί με τις επενδύσεις θα έρθει και η ανάπτυξη, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη να καταθέτει μια βαρυσήμαντη πρόταση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, παρουσία του πρωθυπουργού.

Σίγουρα θα πρόκειται για μια ουσιαστική προσθήκη στις πολύπαθες πινακίδες της Κρήτης, η οποία θα φέρει την ανάπτυξη.

Για κάποιους, πάντως, η ανάπτυξη έχει ήδη έρθει.

Θυσία για το καλό της πατρίδας ο υπουργός Άμυνας, μετά τη στήριξη Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική αποφάσισε να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Μέχρι και την κατάλληλη στολή θα φορέσει αν χρειαστεί.

Από στολές, άλλωστε, άλλο τίποτα.

merkel