Οι δράσεις των αντισπισιστών, το μεγάλο ξεκαθάρισμα Παππά και ο Απόστολος ο Underwood - Free Sunday
Οι δράσεις των αντισπισιστών, το μεγάλο ξεκαθάρισμα Παππά και ο Απόστολος ο Underwood

Οι δράσεις των αντισπισιστών, το μεγάλο ξεκαθάρισμα Παππά και ο Απόστολος ο Underwood

Όλα είναι πλέον έτοιμα για τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις της Διεθνούς Εβδομάδας Αντισπισιστικών Δράσεων (30/10 έως 5/11). Μια πρώτη γεύση από το σόου που έχει προετοιμαστεί πήραμε το προηγούμενο Σάββατο.

Δεν ήταν όποιοι κι όποιοι αναρχικοί, ήταν ο Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) εκείνος που επιτέθηκε στο «πτωματοπωλείο», όπως το χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση με την οποία ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

 2

Τα γιατί της επίθεσης είναι προφανή.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα σενάρια που εξετάζονται.

Όπως μας ενημερώνει η προκήρυξη των Σφυροφόρων Καταδρομέων, «η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν “ζει από αυτό” εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία “δεν είχα άλλη επιλογή”. Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Όλοι πλέον περιμένουμε με αγωνία την Εβδομάδα Αντισπισιστικών Δράσεων και το «μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Είναι ξεκάθαρο άλλωστε, χρειάζεται μεγάλη αντισπισιστική φαντασία για να πας να σπάσεις το διπλανό (βρίσκεται στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια) κρεοπωλείο. Μεγάλη φαντασία και στις δύο επόμενες αντισπισιστικές δράσεις, αυτή τη φορά από τον Πυρήνα Μαυροπράσινων Εμπρηστών του ALF, με το κάψιμο ενός βαν κρεοπωλείου και ενός αυτοκινήτου κυνηγού, στην περιοχή του Ζωγράφου. Φαντασία και δράση που δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε από κάποιους άλλους στο Κίνημα.

Αφήνοντας τους αντιεξουσιαστές ας περάσουμε στην εξουσία. Οι εξελίξεις ήταν συγκλονιστικές, καθώς κάποια μύγα τσίμπησε τον Νίκο τον Παππά και αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Εεεεε, πρέπει να αποφασίσω τώρα αμέσως; Είναι δύσκολο το ερώτημα.

Καλά, ντε, μη βαράς. Μιλάμε για θέματα που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητά μου, χρειάζομαι χρόνο. Έστω τη βοήθεια του κοινού.

Ο υπουργός, όμως, είχε πάρει φόρα…

Το καταπληκτικό, βέβαια, είναι το πώς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Παππάς είχε ξεκινήσει την ομιλία του στην εκδήλωση του υπουργείου του για την προπαγάνδα την περίοδο της Κατοχής.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να πει κανείς πως…

Το μεγάλο δίλημμα, βέβαια, είναι άλλο

Πάντως, ήταν αναμενόμενο ότι η εβδομάδα θα κατέληγε με αυτόν τον τρόπο, από τη στιγμή που ξεκίνησε κάπως έτσι:

Μέχρι την τελική νίκη, σύντροφε.

Να προσέχετε μόνο πώς τα γράφετε αυτά, γιατί μετά την Ύβριν έρχεται η Άτη και ακολουθεί η Νέμεσις Καρανίκας, που στο τελευταίο επεισόδιο κατακεραύνωσε τη ΛΑΕΝ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή θεωρούν ότι τους ανήκει «περισσότερο και από το ΚΚΕ» η «μαρτυρική Μακρόνησο». Και συνεχίζει ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού: «Αυτοί που παράτησαν τον αγώνα για να πίνουν τον καφέ τους στα αριστερά καφέ και στους διαδρόμους των υπηρεσιών, σώζοντας τις βίλες των εργοδοτών τους από τους πλειστηριασμούς, διαμαρτύρονται και είναι μόνο αντιΣυριζα, γιατί φορολογήθηκαν ως μικροαστοί… με μνημόνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι ότι η Μακρόνησος δεν είναι νησί των αριστεριστών».

Kαι μια που πιάσαμε την Κλερ Άντεργουντ, έσκασε και ο Έλληνας Φρανκ Άντεργουντ.

Για τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ο Απόστολος Πόντας είναι ο ένας από τους εννέα υποψηφίους για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς και στο προεκλογικό του σποτάκι δεν έχει απλώς το ίδιο στήσιμο με τον Φρανκ Άντεργουντ, την περσόνα που υποδύεται ο Κέβιν Σπέισι στο καταπληκτικό «House of Cards», αλλά αντιγράφει μία προς μία τις ατάκες του, στο δικό του προεκλογικό σποτάκι από το Οβάλ Γραφείο. Eκείνο που έχει αλλάξει είναι η ηχητική υπόκρουση, καθώς ο Απόστολος Πόντας επέλεξε το «Carmina Burana», που θυμίζει πιο ξέγνοιαστες και ευτυχισμένες εποχές του ΠΑΣΟΚ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο Φρανκ Άντεργουντ κατάφερε τελικά να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από σειρά δολοπλοκιών και πατώντας επί πτωμάτων για να το καταφέρει.

Πόντας για πάντα τα πάντα όλα, Πόντα ζούμε ηγέτη να σε δούμε!

Όλοι τον λοιδόρησαν για την επιλογή του. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι μέχρι να γίνει ο Φρανκ Άντεργουντ του ΠΑΣΟΚ ούτε που ήξεραν ποιος είναι ο Απόστολος Πόντας και ότι κατεβαίνει για υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς: φαντάζει πιθανό να διέρρευσε ο… ίδιος την αντιγραφή. Και με την υπευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει όταν πάμε να ψηφίσουμε, δεν αποκλείεται να δούμε και τον Πόντα να αναδεικνύεται νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς.

Σε άλλα υπεύθυνα νέα, ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε τον ρόλο του υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική αποκάλυψη στην οποία προέβη στη νέα εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Η εικόνα σχηματίζεται αυτόματα.