Η φυματική σαρανταποδαρούσα και η αφιέρωση της Βίκυς Σταμάτη - Free Sunday
Η φυματική σαρανταποδαρούσα και η αφιέρωση της Βίκυς Σταμάτη

Η φυματική σαρανταποδαρούσα και η αφιέρωση της Βίκυς Σταμάτη

Θα μπορούσε να είναι μια απλή σαρανταποδαρούσα που θα περνούσε πάνω από τον πήχη. Και πάλι η περιγραφή του υπουργού Οικονομικών για το επίπεδο της κριτικής της ΝΔ θα ήταν αρκούντως δυνατή. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποίησε μια φυματική σαρανταποδαρούσα.

Αλλά όχι, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για κάποιον που θέλει να βγει για ποτό με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Οπότε η φυματική σαρανταποδαρούσα απέκτησε και πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από τα 40 γόνατά της.

Πλέον έλειπε μόνο το κερασάκι στην τούρτα: η ταλαίπωρη σαρανταποδαρούσα κλήθηκε να κουβαλήσει και τις βαριές σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από το σούπερ μάρκετ. Ναι, πλέον η ατάκα ήταν αντάξια ενός σόουμαν του επιπέδου Τσακαλώτου.

Οι περισσότεροι δεν το περίμεναν το χτύπημα με τη σαρανταποδαρούσα, χαρακτηρίζοντας την ατάκα «απίστευτη». Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, τίποτα που να αφορά τον Ευκλείδη δεν είναι απίστευτο.

Κάποιοι άλλοι δεν εκτίμησαν το χιούμορ.

Ίσως δεν το βρήκαν αστείο επειδή άκουσαν και τα υπόλοιπα που είπε ο υπουργός Οικονομικών, ότι γνωρίζει ότι η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης δεν είναι λύση αλλά παρ’ όλα αυτά τη συνεχίζουν επειδή… δεν έχουν και κάτι άλλο να κάνουν.

Ίσως, πάλι, επειδή είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χουλιαράκη. Δηλώσεις που έφεραν τα πάνω κάτω, καθώς μέχρι τώρα νομίζαμε ότι υπεύθυνοι για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, των συνεπών φορολογουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών ήταν οι θεσμοί, έτσι δεν μας έλεγε η κυβέρνηση;

Εντάξει, πώς δεν το κατάλαβαν, μήπως είναι κάποια παρεξήγηση, μήπως έγινε κάποιο μπέρδεμα με τον ορισμό;

Μα η κυβέρνηση έχει πάρει τόσα μέτρα που χτυπάνε τους πλούσιους.

Τόσα μέτρα υπέρ των φτωχότερων…

Όλοι το ξέρουν αυτό. Και το δεύτερο είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Εν πάση περιπτώσει, σύντομα όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς η Ελλάδα επιστρέφει.

Να, μετά τις επενδύσεις που κάνουμε στις ΗΠΑ και δημιουργούμε δουλειές για τους Αμερικάνους ήρθε η ώρα να επενδύσουμε και στην Αφρική.

Όποιος άλλος θέλει να τον σώσουμε με τις επενδύσεις μας παρακαλείται να μπει στην ουρά της καμήλας, είναι πολλά τα αιτήματα.

Όπα, Πουτζντεμόν, εσύ για πού το ’βαλες;

Μπα, αφήστε τον αυτόν, είναι στο Βέλγιο για δουλειές.

Πέραν του Πουτζντεμόν, και ο Γιώργος ο Κατρούγκαλος συνεχίζει την επαναστατική περιήγησή του, από τη Μακρόνησο στη Σάντα Κλάρα.

Hasta siempre, σύντροφε!

Σε άλλα νέα, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών η Ελλάδα μετακινήθηκε και επισήμως πλέον στη Μέση Ανατολή.

 15

Ιδού και η απόδειξη:

Άντε και εις ανώτερα!

Εννοείται ότι πρέπει να μας χαιρόμαστε, είμαστε άλλωστε ενάντια στις διακρίσεις.

Όχι όποιος κι όποιος Σύλλογος Γονέων, αλλά του Δημοτικού του Αμίρ.

Σε άλλα νέα,

Εντάξει, συμβαίνουν αυτά όταν οι ανάγκες είναι επιτακτικές και τα πράγματα πρέπει να γίνουν γρήγορα.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, πως το λάθος που οδήγησε στην ταλαιπωρία δεν ήταν κυβερνητικοσυνδικαλιστικό αλλά γεωγραφικό. Η διάθεση έπρεπε να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Άσε που ήταν και μια καλή ευκαιρία για reunion.

Βέβαια η μεγάλη απορία παραμένει: Τι ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι αυτό που δεν μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά και πρέπει ο κόσμος να ξημεροβραδιάζεται στις ουρές (της καμήλας έτσι, μην μπερδευόμαστε);

Αρκετά με αυτά, αυτά είναι θέματα που απασχολούν τον λαουτζίκο. Ο καλός ο κόσμος κυκλοφοράει με ταξί.

Η Βίκυ η Σταμάτη, ρε παιδιά, η γυναίκα που έγινε κ. υπουργού και έκανε τη μεγάλη ζωή δημοσία δαπάνη, η γυναίκα που κατά δήλωσή της δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν, είπε να μας δώσει αυτό που μας αξίζει, ένα μεγαλοπρεπές «άντε πηδηχτείτε».

Και χωρίζει και τον Άκη, άμα λάχει.

Εντάξει, θα μου πείτε, στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν και πολλά.