Το υβρίδιο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Το υβρίδιο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ

Το υβρίδιο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ

 H εβδομάδα μπήκε δυναμικά με τη συζήτηση στη Βουλή για τα βλήματα. Μια συζήτηση από την οποία βγήκε σαφές συμπέρασμα. 

 H γενική εικόνα ήταν η εξής: 

 Άντε καλέ, δεν ήταν αυτός ο λόγος που πάμε να ακυρώσουμε τη συμφωνία, την οποία άλλωστε πιθανότατα έχουν ήδη ακυρώσει οι Σαουδάραβες. Οι λόγοι είναι ανθρωπιστικοί, επειδή μόλις μάθαμε ότι η Σαουδική Αραβία μάλλον θα χρησιμοποιήσει τα βλήματα στις επιχειρήσεις που διεξάγει στην Υεμένη. Εδώ και 2,5 χρόνια. 

 Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη υπήρξε και σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο. 

 Προσπερνώντας το γεγονός πως οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του εμπάργκο, μια καλή εξήγηση είναι αυτή που είχε δώσει προ ημερών ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, έστω κι αν είναι πολύ αριστερή. «Στη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» 

 Είναι σαφές, 

 Μπα, τον παρεξηγήσατε. Όπως εξήγησε σε άλλες δηλώσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς ο ίδιος είναι «διαχρονικά υπέρ της ειρήνης». Πουλώντας όπλα που θα χρησιμοποιηθούν και σε αμάχους. 

 Όπως και να ’χει, 

Η κορυφαία, πάντως, στιγμή της αναμέτρησης στη Βουλή ήταν όταν ο πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να πιαστεί από κάπου για να δικαιολογήσει πλήρως το αφήγημα Καμμένου, αποκάλυψε πως υπήρξε και δεύτερος μεσάζοντας που προσπάθησε να εμπλακεί στην υπόθεση, ο Τζον Σφακιανάκης, που φέρεται να έχει προσβάσεις στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος ήταν αυτός που μετέφερε στον Έλληνα πρέσβη στη Σαουδική Αραβία πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος της χώρας στην αγοραπωλησία των βλημάτων.

Και όλα αυτά μία εβδομάδα μετά τον πανικό περί απόδοσης ποινικών ευθυνών που ξεσήκωσαν κυβερνητικοί παράγοντες για τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος. Και τα οποία δεν αποδείχθηκαν και κάτι το… τρομερά απόρρητο.

Η εβδομάδα συνεχίστηκε εξίσου εντυπωσιακά, καθώς ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί, με διμοιρίες ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο, ξύλο με τους συγκεντρωμένους από τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο. Και φυσικά έγιναν και πλειστηριασμοί. 

 Ε, όχι διαμέρισμα, μόνο βίλες. 

 Και είμαστε ακόμα στην αρχή, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε και τα αποτελέσματα μιας ακόμη περήφανης διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση. 

 Πλέον είναι ξεκάθαρο, 

 Μπορεί, αλλά θα παλέψουν για τα λαϊκά δικαιώματα που θίγονται. 

 Το σίγουρο, πάντως, είναι πως έχουν πάρει φόρα γενικά. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ένας από τους πρώτους που σταθερά χαρακτήριζαν τον κυβερνητικό συνασπισμό ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι δηλαδή ως δύο ξεχωριστές οντότητες που συνεργάζονται αλλά ως υβρίδιο.

Σύμφωνα με τη Wikipedia,«υβρίδιο είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο». Είναι προφανές πως το κοινό χαρακτηριστικό είναι ο λαϊκισμός και η δίψα για την εξουσία και τη νομή της.

Το μοναδικό λάθος στην εκτίμηση περί υβριδίου ήταν το ποιο από τα δύο «άτομα» θα κυριαρχούσε στην πορεία. Το υβρίδιο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ.