#Η πρώτη της Πρώτης Φοράς Αριστερά - Free Sunday
#Η πρώτη της Πρώτης Φοράς Αριστερά

#Η πρώτη της Πρώτης Φοράς Αριστερά

Η διαδικασία ήταν εξουθενωτική για όσους περίμεναν το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον για τους συμμετέχοντες. 


Όταν μάλιστα συμπληρώθηκαν σχεδόν 60 ώρες με τους υποψήφιους καναλάρχες έγκλειστους μια ανησυχία απλώθηκε 


Τελικά αποδείχτηκε πως ο λόγος για την καθυστέρηση ήταν πάρα πολύ σοβαρός


Μετά από 66 ώρες η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό: το Δημόσιο θα εισπράξει 246 εκατ. ευρώ, ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο των προσδοκιών. Πρόκειται για την πρώτη πραγματικά μεγάλη κυβερνητική επιτυχία της Πρώτης Φοράς Αριστερά. 


Εδώ που τα λέμε πάταξη της διαπλοκής σε μια διαδικασία που αποκλειστικό κριτήριο ήταν το χρήμα θα ήταν αδύνατον να υπάρξει, δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα, επιτυχία της κυβέρνησης συνιστά και το γεγονός πως ξαναμοίρασε την τηλεοπτική τράπουλα: Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς, αλλά και Μπόμπολας και Ψυχάρης έμειναν χωρίς κανάλι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία συνιστά το γεγονός πως, βάσει των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, απέδειξε πως επέλεξε μια διαφανή και καθαρή διαδικασία. 


Από την εξέλιξη της δημοπρασίας προκύπτει ένα συμπέρασμα και μια μεγάλη, νοσταλγική απορία.
Το συμπέρασμα: 


Και η απορία: 


Υπάρχει βέβαια και η αντίστροφη απορία:


Ένα μεγάλο θέμα είναι πλέον οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια και οι οποίοι πρόκειται να μείνουν άνεργοι. Και δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους στον Alpha και το Star, αλλά και τους εργαζόμενους στο Mega και το Epsilon που έμειναν εκτός τελικής φάσης της διαδικασίας. 
Η απάντηση είναι πως λείπουν ακόμη πολλά δεδομένα από την εξίσωση προκειμένου να έχουμε τη συνολική εικόνα: αναμένονται δικαστικές αποφάσεις για την εγκυρότητα της διαδικασίας, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη εναντίον κάποιων εξ όσων εξασφάλισαν την άδεια, αναμένονται οι άδειες για τα περιφερειακά και θεματικά κανάλια, ενώ παράλληλα προέκυψαν και δύο καναλάρχες, Μαρινάκης και Καλογρίτσας, οι οποίοι έχουν άδεια αλλά όχι κανάλι και πρέπει να αποκτήσουν υποδομές και εργαζομένους. Α, αναμένεται και η εξέταση των πόθεν έσχες όσων εξασφάλισαν την άδεια.


Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα θέματα που βρίσκονται εν αναμονή απάντησης


Όπως και να έχει τα περίπου 250 εκατ. που πρόκειται να εισπραχθούν μπορεί να ανακουφίσουν κάποιους, τους συνταξιούχους Πόντιους, όπως είπε ο πρώτος επιλαχών της διαδικασίας Ιβάν Σαββίδης, ή τους συνταξιούχους που είδαν την επικουρική τους μειωμένη κατά 50%. 


O πρωθυπουργός πάντως τα υποσχέθηκε ήδη σε ευπαθείς ομάδες.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα έχει να κάνει με έναν ακόμα μεγάλο αγώνα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που δεν είχε αίσιο τέλος.


Βάσει του modus operandi του προέδρου των ΑΝΕΛ, η επόμενη κίνησή του είναι… ευκολάκι


Δεδομένου βέβαια ότι είναι κουμπάροι, ίσως και να δώσει τόπο στην οργή και να αναζητήσει τον επόμενο αγώνα που πρέπει να δοθεί για το καλό του τόπου. 


Τι να κάνεις, δεν μπορείς να έχεις και τα πάντα. Όσο συνεχίζεται η ισοπεδωτική λαίλαπα των μνημονίων ολοένα και νέα θύματα προστίθενται στον λογαριασμό. 


Ένα ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι το που θα βρουν τα λεφτά οι νικητές της διαδικασίας για να πληρώσουν το τίμημα. Η πιθανότερη απάντηση είναι ο τραπεζικός δανεισμός, αρκεί βέβαια να έχουν τις εγγυήσεις. Οι οποίες βέβαια δεν είναι και δύσκολο να βρεθούν, όπως μάθαμε αυτή την εβδομάδα, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια των ΜΜΕ, ενώπιον της οποίας βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης.

Η παρουσία του Π. Ψυχάρη στην Επιτροπή αναμενόταν ντέρμπι, ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, πίεσε ασφυκτικά και ήταν εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις, οπότε το ντέρμπι εξελίχτηκε σε… καλώς τα παιδιά, καλώς τα, 3-0. 


Η ατάκα περί δανεικών με αέρα αποδείχτηκε πηγή έμπνευσης. 

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία έβγαλε και μία είδηση


Καλό θα ήταν. Να, εμείς που έχουμε αρχίσει να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ βλέπουμε άμεσα τα λεφτά μας να πιάνουν τόπο. 


Το γραφείο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, με όλα τα κομφόρ 


Προτάσεις για τυχόν μείωση των εξόδων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη


Άλλωστε πρέπει να γίνει οικονομία, καθώς στην ουρά για Γραφείο Πρωθυπουργού περιμένουν και άλλοι προορισμοί.