Ο Γουίλ Σμιθ καθαρίζει τις παραλίες των Αντιπαξών - Free Sunday
Ο Γουίλ Σμιθ καθαρίζει τις παραλίες των Αντιπαξών

Ο Γουίλ Σμιθ καθαρίζει τις παραλίες των Αντιπαξών

Είναι από τις ειδήσεις που όταν τη διαβάζεις θες να διασταυρώσεις αν είναι αλήθεια. Όχι γιατί είναι μεγαλύτερη από τη ζωή, αλλά γιατί είναι μεγαλύτερη από την ντροπή.

Ο σούπερ σταρ Will Smith, λοιπόν, βρίσκεται στην Ελλάδα και τα επτάνησα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, μαζί με τη σύζυγο του Jada Pinkett Smith και την 17χρονη κόρη του Willow.

Γοητευμένοι από την ομορφιά του Ιονίου επέλεξαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους με ιστιοπλοϊκό, ξεκινώντας από την Κέρκυρα και με σκοπό να επισκεφτούν Παξούς και Αντιπαξούς. 

Η κόρη του Smith ανέβασε χτες, Τετάρτη, μια σειρά φωτογραφιών από τους Αντίπαξους, όπου πέρασε τη μέρα της καθαρίζοντας τρεις παραλίες του νησιού, με τη βοήθεια μερικών ακόμη ανθρώπων. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσουν 22 σακούλες γεμάτες με πλαστικά και άλλα σκουπίδια, τις οποίες και παρουσιάζει στις φωτογραφίες. 

Δεν χρειαζόμασταν τα φωτογραφικά πειστήρια για να την πιστέψουμε. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε καρτποσταλικές παραλίες, με καταγάλανα νερά και μισό τόνο πλαστικά στην αμμουδιά της. Το φαινόμενο φαίνεται να μην έχει τέλος.

Η Willow, όμως, σε αντίθεση με εμάς δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. 

Όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

«Όντας μακριά από αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μια μολυσμένη μητρόπολη, δεν άντεχα να βλέπω αυτές τις όμορφες παραλίες στην Ελλάδα να είναι γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους να κείτονται ανάσκελα, νεκροί από πνιγμό με μικροσκοπικά κομματάκια από πλαστικό και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά. Πεθαίνουν ακόμη και από την κατανάλωση ψαριών που έχουν απορροφήσει αυτά τα μικροσκοπικά τεμάχια. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι συνόδευσαν τη μαμά μου κι εμένα στο να μαζέψουμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και αστικά συντρίμμια από 3 μικρές παραλίες στους Αντίπαξους της Ελλάδας. Όταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα στις τηλεοράσεις ή στα κινητά μας, μας φαίνονται πολύ μακρινά για κάποιο λόγο. Αλλά όταν βρίσκονται ακριβώς μπροστά σου, νιώθω πως είναι ανθρωπιστική ευθύνη να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε (κι εκείνη τη στιγμή και μακροπρόθεσμα), όσο μικρή κι αν είναι η πράξη μας. Όταν ξεκινήσουμε όλοι να αναλαμβάνουμε ευθύνη, σταδιακά θα κάνουμε τη διαφορά. Ας ελπίσουμε πως σήμερα καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής».

Αποστομωτική. Όχι επειδή είναι η κόρη του Will Smith, όχι επειδή είναι 17, αλλά επειδή έχει δίκιο.

 

Being so far away from what I perceive as a polluted metropolis, I couldn't stand seeing these beautiful beaches in Greece littered with trash. I saw seagulls, dead on their backs from choking on tiny slivers of plastic and other non-biodegradable materials; They even die from eating fish who have ingested these particle-size slivers. 4 beautiful humans accompanied my mom and I in gathering 22 trash bags full of plastics and urban debris off of 3 small beaches in Antípaxos, Greece. When we see these things on our TV's or phones it seems far away for some reason; But when it's right in front of you I feel as though it is humanities responsibility to do as much as we can (in the moment and long-term) no matter how small the action is. As we all start to do our part, we gradually make a difference. Hopefully today we were able to elongate and preserve the beauty & existence of the local sea life.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

 

 

 

?<Mermaid Chill-spots>?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

 

 

 

<>

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

 
 
 

<>

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

 

Τα ιδιαίτερα παιδιά του Will Smith

O Will και η Jada έχουν δύο παιδιά. Την 17χρονη Willow και τον 19χρονο Jaden. Δύο παιδιά ιδιαίτερα που πιστεύουν ότι η ζωή είναι διαλογισμός, πως το σχολείο είναι άχρηστο, διαβάζουν κβαντική φυσική και εξηγούν γιατί τα μωρά θυμούνται τη γέννησή τους…

Τα παιδιά του Will Smith και της Jada Pinkett Smith δεν είναι συνηθισμένοι έφηβοι. Έχουν άποψη και κυρίως δεν φοβούνται να την εκφράσουν. «Έχω την ικανότητα να ελέγχω το χρόνο για μένα. Μπορώ να τον κάνω να πηγαίνει αργά ή γρήγορα όποτε θέλω. Για το λόγο αυτό έχω καταλήξει ότι ο χρόνος δεν υπάρχει», δήλωσε, πριιν από δύο χρόνια η Willow στο Τ Magazine, η οποία εξομολογήθηκε ότι κανένα βιβλίο λογοτεχνίας δεν είναι ικανό να τη συναρπάσει και για το λόγο αυτό γράφει η ίδια βιβλία.

Δεν σταμάτησε εδώ. «όταν τα νεογέννητα βρίσκονται στην κοιλιά της μαμάς τους, προσπαθούν να γίνουν μικροί άνθρωποι. Όταν βγαίνουν, όμως, έξω παθαίνουν σοκ και όταν μεγαλώνουν απλά αρχίζουν να τα χάνουν».

Από την άλλη, ο αδελφός της, Jaden αναφέρθηκε στη σύντομη εμπειρία που είχε ως μαθητής: «Πήγα σχολείο για ένα χρόνο. Ήταν η καλύτερη και η χειρότερη εμπειρία ταυτόχρονα. Η καλύτερη γιατί κατάλαβα πως τα παιδιά είναι δυστυχισμένα και η χειρότερη γιατί εγώ έγινα δυστυχισμένος για όσο πήγα. Το σχολείο δεν είναι αυθεντικό, έχει ημερομηνία λήξης. Οι γνώσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα θα μαθαίνουμε όσο υπάρχουμε, άρα το σχολείο είναι άχρηστο». Μάλιστα, ο 17χρονος τότε κατέληξε, ρωτώντας το δημοσιογράφο: «Έμαθες εσύ ποτέ κάτι στο σχολείο;». Τ

έλος, η Willow τόνισε ότι «σταμάτησε να αισθάνεται λυπημένη, όταν άρχισε να έχει όλο και λιγότερα συναισθήματα», για να συμπληρώσει ο Jaden την πρότασή της: «Το μυαλό μας έχει μια δυαδικότητα σε αυτό. Έτσι, όταν μια σκέψη πηγαίνει στο μυαλό μας, δεν είναι μόνο μια σκέψη, πρέπει να αναπηδήσει από τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου». Ως τι έδωσαν συνέντευξη. Η Willow είναι μοντέλο, τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια και ο Jaden μοντέλο και ηθοποιός. Κληρονόμησαν τα πληθωρικά ταλέντα των γονιών τους, κυρίως την ικανότητά τους να διχάζουν.

Ο Jaden απασχόλησε έντονα τα μίντια όταν πρωταγωνίστησε στην καμπάνια της Louis Vuitton. Τίποτα δεν θα ήταν περίεργο αν η κολεξιόν αφορούσε την αντρική σειρά. Όμως, ο Τζέιντεν φορούσε γυναικεία ρούχα. Έχοντας φορέσει φούστες και φορέματα σε πολλές εμφανίσεις του μέσα στο 2015, ο νεαρός Σμιθ κατάφερε ξεκινώντας το 2016 να κάνει καριέρα μέσα από αυτή την στυλιστική του επιλογή. Όπως εξηγεί ο ίδιος  έχει μία τάση να φοράει γυναικεία ρούχα και δη αθλητικές φούστες και φορέματα σε καθημερινή μάλιστα βάση. Έτσι, στην νέα καμπάνια του διάσημου οίκου ποζάρει δίπλα σε διάφορα άλλα θηλυκά μοντέλα φορώντας μία μεταλλική κεντημένη φούστα με τοπ με λευκά κρόσσια και ένα ρετρό δερμάτινο μπουφάν, ενώ το look του ολοκληρώνεται με ένα ζευγάρι «γάντια» και μοκασίνια. «Θα συνεχίσω να κάνω τα ίδια πράγματα - Θα συνεχίσω να κάνω περισσότερα πράγματα και θα δέχομαι ακόμη περισσότερα χτυπήματα έτσι ώστε μέσα σε πέντε χρόνια, όταν ένα παιδί πηγαίνει στο σχολείο φορώντας φούστα, δεν θα δέχεται αυτό τόσα χτυπήματα και τα παιδιά δεν θα οργίζονται μαζί του. Παίρνω το βάρος του έτσι ώστε αργότερα, τα παιδιά μου και οι επόμενες γενιές να αντιλαμβάνονται ως πιο φυσιολογικά τα πράγματα που παλιότερα προκαλούσαν προβλήματα», λέει ο Jaden στο Nylon Magazine.

Στο παρελθόν ο νεαρός που πήγε και στον χορό αποφοίτησης του σχολείου του με φόρεμα, πήρε ευθέως θέση ενάντια στην επίθεση που δέχτηκε για τις επιλογές του στο ντύσιμο. «Πήγα στο TopShop για να αγοράσω μερικά κοριτσίστικα ρούχα. Εννοώ “ρούχα”», έγραψε στο Twitter ο JadenSmith θέλοντας έτσι να τονίσει ότι οι στιλιστικές του επιλογές είναι «χωρίς φύλο». Τελευταία, ανάμεσα σε ταινίες και συμβόλαια, είναι ζευγάρι με την Kylie Jenner, μικρότερη αδερφή της Kim Kardashian, από τον γάμο της μητέρας της με τον πρώην αθλητή Bruce Jenner.