Πέθανε ο γάτος Δήμαρχος της Αλάσκας - Free Sunday
Πέθανε ο γάτος Δήμαρχος της Αλάσκας

Πέθανε ο γάτος Δήμαρχος της Αλάσκας

Ο μικρή πόλη της Αλάσκα, Talkeetna, είχε από το 1998 για δήμαρχο ένα γάτο ονόματι Stubbs. Το αιλουροειδές ωστόσο έφυγε πρόσφατα από την ζωή στην ηλικία των 20, βυθίζοντας στο πένθος την κοινότητα των 900 κατοίκων.

Ο Stubbs εκλέχθηκε πριν από ολόκληρα 20 χρόνια στη δημαρχία της πόλης. Όταν ήταν μικρός βρέθηκε μαζί με άλλα μωρά γατιά σε ένα κουτί έξω από ένα πολυκατάστημα της πόλης. Η διευθύντρια του καταστήματος αποφάσισε να τον κρατήσει και τον ονόμασε Στάμπς.

Όταν ήρθε η ώρα των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι που κατέβηκαν δεν ικανοποιούσαν κανέναν. Έγραψαν στα ψηφοδέλτια το όνομα Στάμπς και κάπως έτσι ο όμορφος αυτός γατούλης βγήκε πρώτος σε ψήφους και ανακηρύχθηκε ως ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης.

1b9d12b1fe189c1e7ffdefc8e1ecfdb6 min

Ο εφτάψυχος γάτος είχε έρθει αντιμέτωπος πολλές φορές με τον θάνατο, έχοντας δεχτεί επίθεση σκύλου και έχοντας χαθεί πολλές φορές μέσα στο δάσος. Αναφορές ότι ήταν νεκρός είχαν ακουστεί ήδη από το 2013, όμως αργότερα διαψεύστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αξίωμα του δημάρχου είναι μάλλον κληρονομικό στην Talkeetna, καθώς οι ιδιοκτήτες του Σταμπς «βλέπουν» τον διάδοχό του στα μάτια μιας απογόνου του, της Ντενάλι. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, η Ντενάλι έχει την ίδια προσωπικότητα με τον τετράποδο γάτο.