Ράνια Σβίγκου: Στρατηγικό το αδιέξοδο της ΝΔ μετά τη συμφωνία για το χρέος - Free Sunday
Ράνια Σβίγκου: Στρατηγικό το αδιέξοδο της ΝΔ μετά τη συμφωνία για το χρέος

Ράνια Σβίγκου: Στρατηγικό το αδιέξοδο της ΝΔ μετά τη συμφωνία για το χρέος

«Xθες χάθηκε μία σοβαρή ευκαιρία, για να συζητηθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα, αλλά κυρίως να συζητηθούν οι προοπτικές για την οικονομία, που ανοίγονται μετά από αυτή την απόφαση και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την επόμενη περίοδο, ώστε να επιβεβαιωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και η σταθερότητά της», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα επένδυσε με όλους τους τρόπους στην καταστροφολογία και την αποτυχία της διαπραγμάτευσης, χθες αποφάσισε αντί να συζητήσει κυρίαρχα για την οικονομία, να συζητήσει για όλα τα άλλα, για όλα όσα ο κ.Μητσοτάκης θεώρησε ότι επικοινωνιακά θα είναι πιο δυνατά για τον ίδιο και το κόμμα του».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «είδαμε μία συζήτηση, στην οποία από τη μίαν αντιπαρατέθηκε ένας ουσιαστικός λόγος για όλα τα θέματα, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, και από την άλλη είδαμε τον κ.Μητσοτάκη να προσφεύγει μόνο σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, σε μία ακροδεξιά ρητορεία, από την οποία το κόμμα του θα έπρεπε κανονικά να πάρει αποστάσεις, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει το στρατηγικό του αδιέξοδο μετά την θετική κατάληξη της συμφωνίας του Eurogroup».

«Από την ομιλία του πρωθυπουργού έγινε πολύ εκτενής ενημέρωση, τόσο γι' αυτά που προβλέπει η συμφωνία, δηλαδή και για το σκέλος του χρέους και για το αναπτυξιακό σκέλος και γι' αυτά που είναι να γίνουν το επόμενο διάστημα από την άλλη βέβαια υπήρχε, όπως ήταν προφανές, η απάντηση σε όσα ανιστόρητα και επικίνδυνα αποφάσισε να εκστομίσει ο κ.Μητσοτάκης με τις αναφορές του στη βία, την τρομοκρατία κ.ο.κ.», πρόσθεσε. 

Για τις αναφορές του κ.Μητσοτάκη στην Χρυσή Αυγή επισήμανε ότι ο αρχηγός της ΝΔ μετά από τρεις αναφορές και μετά από πίεση του Πρωθυπουργού, "προσπάθησε να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή. Βέβαια, θα έπρεπε να καταδικάσει και τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στο politico, όπου εκεί όπως θα θυμάστε, η αναφορά που έκανε είναι ότι η μόνη βία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και η μόνη τρομοκρατία είναι από την πλευρά της Αριστεράς".

Για το Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι "από την χτεσινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά φάνηκε ότι τη χωρίζει μεγάλη άβυσσος από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ λίγα πράγματα την χωρίζουν από την Ν.Δ. Αλλά νομίζω, προσθεσε, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του κέντρου και της κεντροαριστεράς, την επόμενη περίοδο θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις που θα κρίνουν εν πολλοίς και το μέλλον και τον χαρακτήρα του εγχειρήματος τους. Αν θα ακολουθήσουν δηλαδή την τάση που εκφράζει ευρωπαϊκά η σοσιαλδημοκρατία και προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα και με τις καταστροφικές διακυβερνήσεις που έφεραν και την ακροδεξιά στα πρόθυρα διακυβέρνησης σε πολλές χώρες, ή θα συνεχίσουν έναν δρόμο μηδενιστικό και αποκλειστικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι δυνάμεις που βρίσκονται εντός της, θα προσδιοριστεί και το περιεχόμενο της πολιτικής τους πρότασης", κατέληξε η κ. Σβίγκου.