Η πρώτη δήλωση της Ηριάννας - απάντηση Γρηγοράκου στην Αυγή - Free Sunday
Η πρώτη δήλωση της Ηριάννας - απάντηση Γρηγοράκου στην Αυγή

Η πρώτη δήλωση της Ηριάννας - απάντηση Γρηγοράκου στην Αυγή

Μήνυμα της 29χρονης Ηριάννα μέσα απο την φυλακή της δημοσιεύεται σε σελία στο facebook.

Η 29χρονη, η οποία βρίσκεται στην φυλακή μετά από την απόρριψη της αίτησης της για αναστολή της 13ετους κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για τρομοκρατία, αποδίδει στην απόφαση του δικαστηρίου «σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή» και ευχαριστεί όσους της συμπαραστάθηκαν χωρίς όμως να αποδοκιμάζει τα επεισόδια που έγιναν μετά την απόφαση, όπως ο πατέρας της είχε πει ότι κάνει.

Το ακριβές μήνυμα της Ηριάννας

«Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που "στηρίχτηκε" σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά. Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε.

Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος».

Η δήλωση του πατέρα της προχθές

«Σήμερα το πρωί που μίλησα μαζί της, έμαθε τι έγινε χθες. Διαφωνεί και εκείνη και η οικογένεια κάθετα με αυτά που έγιναν στην Αθήνα. Κάθετα! Δεν έχει καμία δουλειά η υπόθεσή της με αυτά που έγιναν», είχε πει μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Γρηγοράκος: Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς εκφυλίζεται σε γκεμπελική τακτική

Στο μεταξύ την οξεία αντίδραση του του βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου προκάλεσε σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, το οποίο με τίτλο "ψέμματα στον ανεμιστήρα", τον καταγγέλλει επειδή ζήτησε τη δημοσιοποίηση του επωνύμου της 29χρονής με αποτέλεσμα, λίγο αργότερα, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να διαψεύσει ότι ότι έχει συγγενική σχέση μαζί της.

Η δήλωση του κ. Γρηγοράκου έχει ως εξής:

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας, η παραποίηση των γεγονότων, οι κατασκευασμένες ερμηνείες αποτελούσαν και αποτελούν συστατικό στοιχείο των αδίστακτων και βρώμικων γκεμπελικών μεθόδων, προκειμένου να συκοφαντηθεί κάποιος πολιτικός αντίπαλος».

«Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η όσμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ οδήγησε την άλλοτε σοβαρή, αξιόλογη και έγκυρη εφημερίδα την ΑΥΓΗ στον κατήφορο του γκεμπελισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Καταφεύγοντας στο ασύστολο ψέμα, ερμηνεύει με τρόπο προκλητικά αυθαίρετο τα όσα δήλωσα εχθές στον ΣΚΑΙ για την υπόθεση της Ηριάννας. Η δήλωσή μου ήταν απολύτως σαφής και καθαρή. Ζήτησα να δημοσιοποιηθεί το επώνυμο της Ηριάννας γιατί η ανωνυμία της δημιουργεί ερωτηματικά. Δεν υπονόησα το παραμικρό. Ούτε ενέπλεξα τον οποιοδήποτε.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία όμως η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει εσκεμμένα, εξυπηρετώντας ανομολόγητους στόχους.

Λυπάμαι γιατί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς να σέβεται τους πολιτικούς της αντιπάλους, εκφυλίζεται διαρκώς υπηρετώντας την γκεμπελική τακτική ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’».