Με επίθεση κατά Στουρνάρα ξεκινά η κυβέρνηση «μετά την έξοδο στις αγορές» - Free Sunday
Με επίθεση κατά Στουρνάρα ξεκινά η κυβέρνηση «μετά την έξοδο στις αγορές»

Με επίθεση κατά Στουρνάρα ξεκινά η κυβέρνηση «μετά την έξοδο στις αγορές»

Με μία επίθεση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, πήρε ελαφρές αποστάσεις από την χθεσινή στάση του Μεγάρου Μαξίμου, αναφορικά με την έξοδο στις αγορές, πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος σε συνέντευξη στον Real Fm, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολόγησε μετά το αποτέλεσμα.

«Ο κ. Στουρνάρας ως άτομο, ως οικονομολόγος, ως πρώην υπουργός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει. Ως Τράπεζα της Ελλάδας θα είχα πολλά ερωτήματα αν αυτή η άποψη ήταν θέση της ΤτΕ. Απ' ό,τι ξέρω δεν ήταν. 'Άρα, πρόκειται για μια προσωπική άποψη. Δεν θέλω να προχωρήσω σε σχόλιο. Πάντως, αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν», είπε ο κ.Δραγασάκης αμφισβητώντας τη δυνατότητα του κ.Στουρνάρα να κάνει δημόσιες δηλώσεις.

Παράλληλα ο κ.Δραγασάκης αλίευσε τους νέους εχθρούς της κυβέρνησης στις "δυνάμεις που (όπως και στην α' και στη β' αξιολόγηση) θα θελήσουν να βάλουν εμπόδια και τρικλοποδιές στην πορεία αυτή".
Δεν χρειάζεται ούτε θριαμβολογία ούτε εφησυχασμός αλλά προσήλωση στους στόχους που θέτει η κυβέρνηση για την έξοδο από το πρόγραμμα, είπε ο κ.Δραγασάκης, ενώ εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τα μέλη της διοίκησης της ΤτΕ να αποστασιοποιηθούν από τον κ.Στουρνάρα.

Στο ερώτημα αν , απάντησε: «Υποθέτω, (ότι ήταν προσωπική άποψη του κ. Στουρνάρα) διαφορετικά δημιουργούνται άλλα θέματα, διότι η ΤτΕ έχει και όργανα που μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους ρόλο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οποίος επικαλέστηκε τον διεθνή τύπο και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης «θόρυβος».

Χθες σημειώθηκε μια επιτυχία και υπογράμμισε ότι πλέον μπαίνουν οι βάσεις για μια σειρά θετικών γεγονότων για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018, προσέθεσε.