8 βίντεο για τα γενέθλια του Αλέξη Τσίπρα - Free Sunday
8 βίντεο για τα γενέθλια του Αλέξη Τσίπρα

8 βίντεο για τα γενέθλια του Αλέξη Τσίπρα

Τα 43ά γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο νεότερος πρωθυπουργός της χώρας. Κι ενώ πολλά μπορούν να ειπωθούν για την μέχρι σήμερα πρωθυπουργία του υπάρχουν κάποιες επικές στιγμές του που μας πρόσφεραν άφθονο γέλιο και υλικό για ανελέητο τρολάρισμα. Ας τις θυμηθούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει ελληνικά με αμερικανική προφορά

Μπορεί να έμαθε πρόσφατα Αγγλικά αλλά ο Αλέξης Τσίπρας απέκτησε γρήγορα προφορά που φαίνεται πως επηρέασε την εκφορά και των ελληνικών λέξεων. Στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια επίσης επίσκεψης του τέως προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2016, οι λέξεις «Βρυξέλλες», «πράγματα», «χρίσμα», «πρόεδρος», «προκλήσεις» βγαίνουν από το στόμα του πρωθυπουργού με αξάν … Καλομοίρας.

 

Το χασμουρητό μπροστά στον Ομπάμα

Στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα, την ίδια περίοδο, στου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας κάθεται περίεργα στην καρέκλα του. Ίσως είναι κουρασμένος, ίσως νυστάζει.. Ε, ναι, έχει περάσει και η ώρα. Στο βίντεο ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει να προσπαθεί να... χασμουρηθεί, κάτι που προσπαθεί να κρύψει μόλις ο αμερικανός Πρόεδρος γυρνά το βλέμμα του προς εκείνον.

 

 Τα χαστουκάκια του Γιούνκερ

21 Ιουνίου 2015. Σε κλίμα παραπάνω από θετικό συναντιέται ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πάντοτε διαχυτικός Ευρωπαίος αξιωματούχος δείχνει τη συμπάθειά του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό με δύο… χαστουκάκια στο μάγουλο.

 

Η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά

"Την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα... νησιά της Ελλάδας", είπε πώς έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2015 στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Προφανώς... μπερδεύτηκε καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να μην γνωρίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη, είναι το ίδιο νησί!

"Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;"

Θύελλα ξέσπασε με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», αναφερόμενος στο Αιγαίο και στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2015. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο Αλέξης Τσίπρας σημείωνε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;.

"Νόμιζα ότι ήταν μπούλης"

Οι πολιτικοί άντρες, ιδιαίτερα οι πρωθυπουργοί, δεν μας συνηθίζουν σε προσωπικές εκμυστηρεύσεις. Όταν αυτό συμβαίνει συνήθως η αποδοχή είναι υψηλή. Είναι όμορφο να αποκαλύπτεται το ανθρώπινο πρόσωπο ενός ηγέτη. Αυτό μάλλον σκέφτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την επίσημη επίσκεψή του στο νησί της Νισύρου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, μας αποκάλυψε πως νεώτερος είχε βρεθεί ξανά στο αγαπημένο νησί για διακοπές σε κάμπινγκ. Την ίδια περίοδο εκεί βρισκόταν και ο Πάνος Καμμένος. Δύο άγνωστοί τότε μεταξύ τους. Ο ένας κάπως… «μπούλης».

Τα αγγλικά του Τσίπρα, μέρος Β’

Ξενοδοχείο Sheraton, Νέα Υόρκη, απόγευμα Κυριακής 27/9/15. Το Ίδρυμα Κλίντον (Clinton Global Initiative), οργανώνει το 10o ετήσιο συνέδριό του. Καλεσμένος του Μπιλ Κλίντον ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Χαμένος χωρίς μετάφραση…

Ο πρωθυπουργός ψηφίζει

Ο Αλέξης Τσίπρας γλείφει τον φάκελο με την ψήφο του προτού τον ρίξει στην κάλπη. Ναι, αυτόν τον φάκελο που έχει κολλητική ταινία.