Σύγκρουση δύο πολιτικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας βλέπει η Ράνια Σβίγκου - Free Sunday
Σύγκρουση δύο πολιτικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας βλέπει η Ράνια Σβίγκου

Σύγκρουση δύο πολιτικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας βλέπει η Ράνια Σβίγκου

«Το επόμενο διάστημα θα συγκρουστούν δύο πολιτικά σχέδια για το μέλλον και θα γίνουν πιο διακριτές οι πολιτικές γραμμές. Όταν η Ν.Δ. έκανε αντιπολίτευση στη διαπραγμάτευση, μπορούσε πολύ εύκολα να πατά στην καταστροφολογία και στα τσιτάτα του στιλ “άλλα λέγατε και άλλα κάνατε”. Τώρα, όμως, όταν θα γίνει η συζήτηση, π.χ., για τη δίκαιη ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας, το κοινωνικό κράτος κτλ, εκεί θα πρέπει να έχει σαφείς πολιτικές προτάσεις», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσο για να σταθεί η χώρα στα πόδια της για να δημιουργηθούν περιθώρια οικονομικής αυτονομίας» τονίζει η κ. Σβίγκου προσθέτοντας ότι αυτά «μπορούμε να τα εκμεταλλευθούμε για δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των ασθενέστερων».

Η ίδια συγκρίνοντας την έξοδο στις αγορές επί κυβέρνησης Σαμαρά, σημειώνει σε συνέντευξή της στη εφημερίδα «Εποχή» ότι «ο Σαμαράς έλεγε πως το χρέος είναι βιώσιμο και έκανε μία ψεύτικη έξοδο που απέτυχε όπως αποδείχθηκε. Τώρα υπάρχει στη συμφωνία λύση για το χρέος, ώστε να εφαρμοστούν μετά το 2018 τα μεσοπρόθεσμα μέτρα».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «τώρα που ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση, αντί να μιλήσουν για το μέλλον της χώρας και να κάνουν αντιπολίτευση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, επιλέγουν τη σύγκρουση, στηριζόμενοι όμως στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Ισοπεδώνουν τα πάντα ακριβώς γιατί δεν μπορούν να κρύψουν τι σημαίνει η δική τους νεοφιλελεύθερη πρόταση για την κοινωνία».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «πέραν, όμως, της οικονομίας, θα υπάρξει και αντιπαράθεση και στους υπόλοιπους τομείς: τι κράτος θέλουμε, τι θεσμικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται, τι θα γίνει με το ζήτημα της ασφάλειας που η Ν.Δ. το αντιπαραβάλει με τα ανθρώπινα δικαιώματα; Η εμβάθυνση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας στόχευσης και αντίληψης».