Ρ. Σβίγκου: Με το νομοσχέδιο για την Παιδεία επανέρχονται οι ακαδημαϊκοί κανόνες και η δημοκρατία στα ΑΕΙ - Free Sunday
Ρ. Σβίγκου: Με το νομοσχέδιο για την Παιδεία επανέρχονται οι ακαδημαϊκοί κανόνες και η δημοκρατία στα ΑΕΙ

Ρ. Σβίγκου: Με το νομοσχέδιο για την Παιδεία επανέρχονται οι ακαδημαϊκοί κανόνες και η δημοκρατία στα ΑΕΙ

«Η Ν.Δ. προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία στα μέτρα της. Ξεχνάει τους εκβιασμούς των δανειστών, ξεχνάει τη δική της στάση όταν τα στελέχη της έλεγαν «βγάλτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες» και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που έλεγε ότι ένα «όχι» στο δημοψήφισμα θα σημαίνει Grexit» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σχετικά με την διαπραγμάτευση του 2015 και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ξεχνάει όλα αυτά και προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία, ακριβώς επειδή δεν έχει ένα αφήγημα για το μέλλον και για όλα αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν στη χώρα για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της» τονίζει μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, σημείωσε ότι με αυτό επανέρχονται οι ακαδημαϊκοί κανόνες και η δημοκρατία στα ΑΕΙ, αναβαθμίζεται η λειτουργία και ο στρατηγικός τους ρόλος. «Η απαλλαγή των ασθενέστερων οικονομικά φοιτητών από τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά είναι αυτό το οποίο θα έπρεπε σήμερα να συζητάμε. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα επιτρέψει σε χιλιάδες φοιτητές που δεν είχαν μέχρι πρότινος την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα να το κάνουν» τόνισε.