ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση - Free Sunday
ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

Σχολιάζοντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ανέφερε:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.

Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

 

Βούτσης στην ΕΡΤ: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στην συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.

Αναφορικά με το επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα, τόνισε «δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για κυνικές και έξαλλες δηλώσεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.