Οι ελληνικοί σύνδεσμοι του ελληνοαμερικανού που ερευνάται για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία - Free Sunday
Οι ελληνικοί σύνδεσμοι του ελληνοαμερικανού που ερευνάται για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία
Γεύμα Καμμένου - Papadopoulos στου Δουράμπεη στον Πειραιά στις 10 Δεκεμβρίου 2016

Οι ελληνικοί σύνδεσμοι του ελληνοαμερικανού που ερευνάται για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία

«Ο κ. Τραμπ πιστεύει πως υπάρχουν δίοδοι συνεργασίας με τη Ρωσία, κυρίως για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πληγής του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Δεν είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να μάχεται ταυτόχρονα το ISIS και τη Ρωσία στη Συρία. Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα πρέπει να συνεργασθούν ώστε να σταματήσουν τη ροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, εναντίον της πειρατείας και για να αποτρέψουν την άνοδο του Ιράν σε περιφερειακή δύναμη με πυρηνική ομπρέλα και της Κίνας σε μια υπερδύναμη», είχε απαντήσει στη συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στις 16 Μαϊου 2016, ο George Papadopoulos, ο οποίος ερευναται για τις σχέσεις της προεκλογικής εστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο George Papadopoulos είναι γιος του Προέδρου της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ, Dr.Αντώνη Παπαδόπουλου και εγγονός του 1ου προέδρου της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ, επίσης Γιώργου Παπαδόπουλου και έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Papadopoulos eίναι απόφοιτος του 2009, του Πανεπιστημίου DePaul και διευθύνει ένα διεθνές ενεργειακό κέντρο στο London Center of International Law Practice. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Hudson, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον και μεταξύ άλλων, ήταν εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο Διεθνές Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών το 2012 στη Γενεύη.

Όπως είχαν γράψει ελληνικά μέσα, εργάζεται για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο, με βασικό πυλώνα τη συμμαχία Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στους αγωγούς φυσικού αερίου.

Λίγο μετα την εκλογή Τραμπ, είχε βρεθεί στην Ελλάδα και είχε συμφάγει με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Είμαι εδώ ως εκπρόσωπος του Τραμπ, φέρεται να είχε δηλώσει τότε στον ιστότοπο “κουρδιστό πορτοκάλι” ενώ σύμφωνα με διαρροές μετά από τη συνάντηση, ο κ.Papadopoulos είπε ότι ο κ. Τραμπ αναγνωρίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας για την ασφάλεια αλλά και την ενέργεια σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

καμμενος1

«Η Ελλάδα είναι ένας επί μακρόν σύμμαχος της Αμερικής, φέρεται να είπε ενώ προσέθεσε ότι η γεωστρατηγική θέση της στην ανατολική Μεσόγειο την τοποθετεί ξεκάθαρα στα καυτά σημεία και ότι η ναυτική βάση της Σούδας είναι βασικός άξονας για την προέκταση της (αμερικανικής) ισχύος και η αξία της μόνο θα αυξηθεί.

Ο κ.Papadopoulos είχε προτείνει την αποστολή του αερίου στην Αίγυπτο, η οποία έχει ήδη εγκαταστάσεις για την επεξεργασία του αερίου.

«Η αποστολή του φυσικού αερίου προς την Τουρκία μέσω αγωγού και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να είναι σχετικά φθηνή, αλλά το Ισραήλ θα πρέπει να κοιτάξει αλλού. Η τουρκική επιλογή, στερεί τη χώρα από τις πολιτικές πραγματικότητες της περιοχής και δεν λαμβάνει υπόψη τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες που αυτή η επιλογή μπορεί να έχει στις στρατηγικές σχέσεις του Ισραήλ με μέλη της ΕΕ όπως η Κύπρος, και κατ ‘επέκταση, με το σύνολο της Ευρώπης », έχει γράψει ο Παπαδόπουλος.

Ανέφερε δε ότι «η Περιφερειακή οικονομική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου θα πρέπει να είναι η κατευθυντήρια αρχή που κατοχυρώνει το Ισραήλ οικονομικά στην Ευρώπη “.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο ίδιος έγραψε στη Haaretz ότι «οι ενεργειακές εξαγωγές του Ισραήλ μπορεί να χρησιμεύσουν ως βάση για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμεύσουν ως βάση για την πολιτική και την ασφάλεια της συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο».