Να είναι σε εγρήγορση γιατί τον Αύγουστο έχει μελτέμια, καλεί τον κρατικό μηχανισμό ο Τσίπρας - Free Sunday
Να είναι σε εγρήγορση γιατί τον Αύγουστο έχει μελτέμια, καλεί τον κρατικό μηχανισμό ο Τσίπρας

Να είναι σε εγρήγορση γιατί τον Αύγουστο έχει μελτέμια, καλεί τον κρατικό μηχανισμό ο Τσίπρας

«Να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις», κάλεσε ο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον κρατικό μηχανισμό, στις δηλώσεις του μετά την πτήση πάνω απο τα καμμένα εδάφη της Ανατολικής Αττικής.

«Η εικόνα αυτή την ώρα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης», είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος εμφανλιστηκε Ικανοποιημένος που “αποφύγαμε τα χειρότερα” και “δεν υπήρξαν θύματα”, ενώ δήλωσε επανειλημμένως ευγνώμων προς τους πυροσβέστες για την προσπάθειά τους.

«Το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο», είπε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι πως έγιναν όλα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ειδικά όσον αφορά στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων, είπε: «Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό, μου είπε ο αρχηγός ότι πήρατε τα παιδάκια στα χέρια, η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά», είπε αφού συνομίλησε με πυροσβέστες και άκουσε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, που ήταν στα μέτωπα της φωτιάς όλο αυτό το διάστημα.

Ο κύριος Τσίπρας μέσω του ασυρμάτου ενός πυροσβεστικού οχήματος απευθύνθηκε σε όλους τους πυροσβέστες και εξέφρασε «αμέριστη συμπαράσταση και την απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε», όπως είπε.

Εδώ και τέσσερις ημέρες είστε ασταμάτητα εδώ αλλά καταφέρατε να περιορίσετε την καταστροφή, σας ευχαριστούμε θερμά, είπε ακόμα ο κύριος Τσίπρας.