Εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ζητά το ΑΠΘ - Free Sunday
Εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ζητά το ΑΠΘ

Εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ζητά το ΑΠΘ

Την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου Γαβρόγλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών μέσα στους χώρους του ιδρυματος, ζήτησαν με ομόφωνη απόφαση τους, το πρυτανικό συμβούλιο και η Σύγκλητος του ΑΠΘ.

Τα δύο σώματα απηύθυναν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, 'όπως προβλέπεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 του Ν. 4485/2017

Σην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρεται ότι “τα δύο σώματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών” 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να δοθούν κατευθύνσεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης.