Από σήμερα η TRAINOSE μιλά ιταλικά - Free Sunday
Από σήμερα η TRAINOSE μιλά ιταλικά

Από σήμερα η TRAINOSE μιλά ιταλικά

Στους ιταλικούς σιδηροδρόμους περνά σήμερα η ΤΡΑΝΟΣΕ καθώς υπογράφεται  στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας, η συμφωνία παραχώρησης.

Η Σύνοδος διεξάγεται στην Κέρκυρα, όπου θα γίνει και η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι και σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, οι δύο πρωθυπουργοί θα υιοθετήσουν Κοινή Δήλωση, στην οποία τίθενται οι βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς.

Η ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς, θα περιλαμβάνει Ευρωπαϊκά, οικονομικά, ενεργειακά, επενδυτικά ζητήματα και το μεταναστευτικό και παράλληλα με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του θα γίνουν διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στους υπουργούς:

- Εξωτερικών

- Ενέργειας

- Πολιτισμού

- Τουρισμού

- Υποδομών

- Οικονομικών

- Μεταναστευτικής πολιτικής και Ασφάλειας (σε επίπεδο υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων)

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

11:00: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

12:10: Κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας.

12:45: Ολομέλεια Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης, τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών προχώρησαν  στη διαγραφή των χρεών συνολικού ύψους 692 εκ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ με βάση την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής για τις «παράνομες κρατικές ενισχύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στα μεσα Ιουνίου, ο κ.Τζεντιλόνι είχε προσδιορίσει την υπογραφή της μεταβίβασης μέσα στοιν Ιούλιο.