Μητσοτάκης για Noor 1: Τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας - Free Sunday
Μητσοτάκης για Noor 1: Τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας

Μητσοτάκης για Noor 1: Τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας

Να απαντήσει ξεκάθαρα σε τρία καίρια ερωτήματα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται για την πρόταση για για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του Π. Καμμένου στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λάο, πρώτον, εάν ο κ. Τσίπρας είχε προηγούμενη ενημέρωση για τις επαφές του κ. Καμμένου; Δεύτερον, εάν είχε την έγκρισή του ο κ. Καμμένος για να το πράξει; Τρίτον, εάν τελικά ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του Noor 1.

«Τι είπαν 12 φορές και σε 21 λεπτά συνομιλίας ο υπουργός Άμυνας με τον ισοβίτη, Γιαννουσάκη;». «Αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε, είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μία βαριά θεσμική εκτροπή. Αν δεν γνώριζε έπρεπε να έχει ήδη αποπέμψει τον υπουργό του», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανέχεστε τις κακόγουστε φιέστες του κ. Καμμένου, τον προκλητικό τρόπο ζωής του, αλλά να ανέχεστε προσπάθεια ανάμειξης στη Δικαιοσύνη, αυτό πάει πολύ». Ρώτησε δε, «θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας ή θα παραμείνει κρυμμένος, όπως κρύβεται δύο εβδομάδες τώρα, από την στιγμή που χτύπησε τον Σαρωνικό μία πρωτοφανής οικολογική καταστροφή;».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Πρωθυπουργό θύμισε παλαιότερη φράση του κ. Καμμένου ότι «με τον Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους», για να καταλήξει «στο εξής δεν θα αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου- Τσίπρα».