Μοσκοβισί: Δεν έχει έξοδο στις αγορές χωρίς τρίτη αξιολόγηση μέσα στο 2017 - Free Sunday
Μοσκοβισί: Δεν έχει έξοδο στις αγορές χωρίς τρίτη αξιολόγηση μέσα στο 2017

Μοσκοβισί: Δεν έχει έξοδο στις αγορές χωρίς τρίτη αξιολόγηση μέσα στο 2017

Σαφείς προϋποθέσεις για την “έξοδο στις αγορές”, θέτει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θεωρείται το φιλικότερο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μέλος του κολλεγίου των επιτρόπων.

Εκείνο που ελπίζω είναι ότι, το καλοκαίρι του 2018, εφ' όσον η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πάρουν και αυτοί τις δικές τους και σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική χώρα της ευρωζώνης”, λέει ο κ.Μοσκοβισί, o οποίος περιορίζεται να πει ότι «οι επενδυτές κοιτάζουν εκ νέου την Ελλάδα με συμπάθεια» και χαρακτηρίζει “προσωρινή επιβράβευση”, την έξοδο της χώρας από την διαδικασία “υπερβολικού ελλείμματος”.

Ο κ.Μοσκοβισί χαιρετίζει «την προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» και διευκρινίζει:

«Αυτό που θα πρέπει να χαιρετήσουμε σήμερα και να χαρούμε, είναι ότι μετά την επιστροφή της ανάπτυξης, μετά την επιστροφή της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, έχουμε επίσης μια σοβαρότητα στα δημοσιονομικά και όλα αυτά συμβάλλουν στη δημιουργία εμπιστοσύνης, στους επενδυτές που επιστρέφουν στην Ελλάδα. Εμπιστοσύνη στις αγορές τις οποίες θα πρέπει μια μέρα να ξαναδοκιμάσουμε, εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ελλάδας στην ικανότητα της χώρας να μεταρρυθμισθεί, πράγμα που θα επιτρέψει στη συνέχεια, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα κάτω από ευνοϊκές συνθήκες- εύχομαι- το καλοκαίρι του 2018»

Σε ότι αφορά στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εκφράζει την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί «μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 για να γίνει η ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να δέχεται την υποστήριξη των εταίρων της, καθ' ότι έχουν δοθεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να συνεχίσουμε τη στήριξη της Ελλάδας για προγράμματα για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε υποχρεώσεις από τη μια πλευρά και τίποτα από την άλλη. Είναι μια αναγκαιότητα η μεταρρύθμιση της χώρας. Εμείς οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχίσουμε βοηθώντας τη χώρα, ολοκληρώνοντας την εκταμίευση των δόσεων, βοηθώντας για αναπτυξιακά προγράμματα ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε μια Ελλάδα που θα βγει από το πρόγραμμα που θα περάσει σε μια επόμενη φάση που θα μπορέσει να ωφεληθεί από μέτρα για το χρέος και που βρίσκει την εμπιστοσύνη των αγορών και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει».