Κουμουτσάκος: Η χώρα δεν έχει ούτε την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει - Free Sunday
Κουμουτσάκος: Η χώρα δεν έχει ούτε την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει

Κουμουτσάκος: Η χώρα δεν έχει ούτε την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει

Επίθεση του εκπροσώπου της ΝΔ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει κλείσει την αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, ώστε να τεθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα για το χρέος. 

Το χρονοδιάγραμμα πρέπει και μπορεί να τηρηθεί για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του έτους, υπογράμμισε. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην πορεία των διαπραγματεύσεων. «Οι συζητήσεις τρέχουν και το χρονοδιάγραμμα είναι δυνατόν να τηρηθεί ώστε να έχουμε στις 27-28 Νοεμβρίου το staff level agreement», είπε.

Εχουμε την πεποίθηση ότι θα έχουμε συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος, επανέλαβε, σημειώνοντας ότι θεωρούμε πως τα δημοσιονομικά θα πρέπει να συζητηθούν σε συνάρτηση με τα μέτρα για το χρέος. «Με αυτή την έννοια, επίσημη συζήτηση για τα δημοσιονομικά δεν υπάρχει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση στέκεται στις αναφορές του Μπάρακ Ομπάμα για την λιτότητα και τη ρύθμιση του χρέους, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος και στις σχετικές προτροπές της Κομισιόν.

Στα θετικά από την επίσκεψη καταγράφει και την αναγνώριση του αμερικανού προέδρου της συμβολής της χώρας στο προσφυγικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα βγαίνει από την απομόνωση και αυτό φαίνεται από τους ηγέτες που επισκέφθηκαν στη χώρα (Ομπάμα, Πούτιν, Πάπας) ενώ διοργάνωσε και τη διάσκεψη του Νότου. 

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά επιμένει στην καταστροφολογία και τον απόλυτο μηδενισμό. Η συγκεκριμένη πολιτική ρητορική δεν είναι υπονομευτική για την κυβέρνηση αλλά για την ίδια τη χώρα. Επιμένει να θέλει να προκαλέσει κλίμα αποσταθεροποίησης ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Σημείωσε ότι ακόμη και ο Ομπάμα αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την καταστροφολογία Μητσοτάκη. «Την καταστροφή τη βλέπει μόνο ο κ. Μητσοτάκης και τμήμα της ηγεσίας της ΝΔ και είναι μια ρητορική εξαιρετικά υπονομευτική τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα», σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωση Κουμουτσάκου:

«Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την σημαντική επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα. Τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και σε επίπεδο εικόνας πέρασε κάτω από τον πήχη.

Όλοι οι Έλληνες είδαν ότι η χώρα δεν έχει ούτε την Κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει.

Και γι’ αυτό, δεν νομιμοποιείται να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, η οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Αυτό ισχύει και για την οικονομία και για το προσφυγικό. Ισχύει και για την υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, που – όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.

Κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της βοήθειας άλλων, αλλά και ως επιβράβευση των δικών μας συνειδητών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

Άλλωστε, αυτό υποδεικνύουν όλοι στον κ. Τσίπρα.

Ας μην προσποιείται, λοιπόν, πως δεν ακούει».