Το Μαξίμου μετρά 13 απώλειες και ψάχνει 5 ψήφους για τη «φυλομετάβαση» ανηλίκων - Free Sunday
Το Μαξίμου μετρά 13 απώλειες και ψάχνει 5 ψήφους για τη «φυλομετάβαση» ανηλίκων

Το Μαξίμου μετρά 13 απώλειες και ψάχνει 5 ψήφους για τη «φυλομετάβαση» ανηλίκων

Άλλες 5 ψήφους δείχνει να θέλει η κυβέρνηση για να περάσει η διάταξη για την ηλικία της αλλαγής ταυτότητας φύλου από τη βουλή στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει σήμερα στη μία το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την απειλή της ήττας καθώς, εκτός από άρνηση των 9 βουλευτών ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 - διαφωνώντας με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων – ενστάσεις έχουν τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , η Γ. Γεννιά, ο Γ. Μιχελογιαννάκης, ο Μ. Μπόλαρης και η Ν. Κασιμάτη που κλίνουν προς το “οχι”. Ο πέμπτος της ομάδας, Δημήτρης Γάκης αργά χθες Δευτέρα το βράδυ, είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».

Το Μέγαρο Μαξίμου λογίζει ως κοινοβουλευτικά «μαξιλαράκι» τους έξι βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, και ψάχνμει στηρίγματα στους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές και σε όσους εκ της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διαφοροποιηθούν από την γραμμή του κόμματος που προσανατολίζεται να καταψηφίσει.

Τα σενάρια αλλαγών που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν ως εξής:

-«Σπάσιμο» του άρθρου 3 σε δύο ξεχωριστά ώστε να μην κινδυνεύσει με καταψήφιση και το δικαίωμα φυλομετάβασης ενηλίκων. Θα «απομονωθεί» σε ξεχωριστό άρθρο η αλλαγή φύλου 15χρονων και 16χρονων ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι όποιες διαφωνίες.

-Απόσυρση της παραγράφου για τους ανήλικους ώστε να αποσυρθούν και οι ενστάσεις των ΑΝΕΛ και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να επανέλθει η πλειοψηφία των 153.