Ο Παυλόπουλος υπέγραψε το νόμο ενώ ο Λεβέντης δεν παραιτείται αλλά μπορεί να παραιτηθεί - Free Sunday
Ο Παυλόπουλος υπέγραψε το νόμο ενώ ο Λεβέντης δεν παραιτείται αλλά μπορεί να παραιτηθεί

Ο Παυλόπουλος υπέγραψε το νόμο ενώ ο Λεβέντης δεν παραιτείται αλλά μπορεί να παραιτηθεί

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 στο Καλημέρα Ελλάδα και τον Γιώργο Παπαδάκη, έκανε στροφή 180 μοιρών λέγοντας ότι τα περί παραίτησης του είναι ανοησίες και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραφε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που αφορά στη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας του φύλου.

Στην ίδα εκπομπή ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι ότι πολλά θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Λεβέντης τον έχει καλέσει να μην υπογράψει το νόμο αλλαγής φύλλου με σχετκή επιστολή στην οποία και απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνοντάς του ότι θα τη λάβει υπόψη του, «πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη,   θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκητη. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Λεβέντης αναμένεται να εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, έχοντας πλήρη εικόνα για την έκβαση του νόμου περί αλλαγής ταυτότητας φύλου και αφού διαβουλευτεί με στελέχη, βουλευτές και φίλους της Ένωσης Κεντρώων.