Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες - Free Sunday
Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες με αφορμή τη δήλωσε του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη  χαρακτήρισε λογική την τιμή εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων ευρώ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του 24/7.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Κυριανάκη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «αυτή η δήλωση καταγράφεται στα θετικά, ιδιαίτερα η δήλωση ότι αυτά τα 35 εκατομμύρια είναι ένα εύλογο τίμημα.»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι η στάση της ΝΔ επί του θέματος είναι ένα «θετικό γεγονός». «Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Καλούμε τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας».

ΝΔ: «Για τις τηλεοπτικές άδειες, η Κυβέρνηση ας θυμηθεί το… “κάθε λέξη του Συντάγματος”»

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή.

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης.

Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ.

Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

ΥπΨΗΠΤΕ για ΝΔ: "Ηχούς των Καναλαρχών"»

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών“.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφερόμενος στο νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ “δεν είναι κάτι υπερβολικό“. Το ίδιο απόγευμα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η ΝΔ έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός.
Προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο».