Σταϊκούρας: Φοροδοτική εξάντληση και εσωτερικός δανεισμός - Free Sunday
Σταϊκούρας: Φοροδοτική εξάντληση και εσωτερικός δανεισμός

Σταϊκούρας: Φοροδοτική εξάντληση και εσωτερικός δανεισμός

«Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο», σημειώνει σε δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων, κυρίως ο φόρος εισοδήματος, είναι χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών λόγω υπερφορολόγησής τους», επισημαίνει ο τομεάρχης της Ν.Δ. και προσθέτει:

«Οι επιστροφές φόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, προκειμένου η κυβέρνηση να μην χάσει 'στο παρά πέντε' τη δεύτερη υποδόση της δεύτερης αξιολόγησης, που είναι διαθέσιμη από αρχές Σεπτεμβρίου.

Την παρτίδα σώζει' και πάλι η εσωτερική στάση πληρωμών που διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα επιδόματα πολυτέκνων, αλλά και στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή».