Ανδρουλάκης: Η υποψηφιότητα μου δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών - Free Sunday
Ανδρουλάκης: Η υποψηφιότητα μου δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών

Ανδρουλάκης: Η υποψηφιότητα μου δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών

Την θέση ότι η κοινωνία θέλει αλλαγή σελίδας, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας τη δέσμευσή  ότι πρώτος στόχος του θα είναι η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης

Ειδικότερα από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στα Διαβατά και την Καλαμαριά, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει για να κινητοποιήσει τους πολίτες.

«Η δική μου υποψηφιότητα δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών κι έναν παλαιότερο μηχανισμό εξουσίας. Κατεβαίνω στις εκλογές γιατί θέλω να δω πολλούς ανθρώπους να εντάσσονται στο πολιτικό σύστημα χωρίς να είναι γενόσημα της μιντιοκρατίας, της δημαγωγίας και του πελατειακού κράτους. Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω η γέφυρα, ώστε η παράταξή μας να εντάξει στο κοινωνικό της δίκτυο όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν στέγη, είναι προοδευτικοί αλλά σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση ενός μικρού, φαύλου δικομματισμού. Πιστεύω ότι με όλους εσάς μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα αγαπάει την πατρίδα και θα αγωνιστεί να κάνει ισχυρή την παράταξη για το μέλλον της χώρας, των παιδιών σας και των παιδιών μας» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  στη σύγκρουση που πρέπει να γίνει με όλα τα κατεστημένα της χώρας: «Πρέπει να αποκτήσουμε έναν αντισυστημικό λόγο που θα διεγείρει την ψυχή του ελληνικού λαού και θα την κάνει να ξαναγαπήσει την παράταξή μας, να νιώσει ότι υπερασπίζεται τους πολίτες που δεν άντεξαν, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν και δεν είναι ειδικής κατηγορίας εργαζόμενοι. Η κοινωνία θέλει αλλαγή σελίδας, ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, αξιοκρατικό. Ούτε πονηριές, ούτε λαϊκισμοί. Καθαρός ευθύβολος λόγος. Οι κοινωνίες θα επιλέξουν κι όχι οι συμβιβασμοί και τα παζάρια μεταξύ των παλαιών ηγεσιών. Να προτείνουμε σύγχρονο, παραγωγικό μοντέλο, ώριμη δημοκρατία που τα κόμματα σέβονται τους θεσμούς και απόλυτη αξιοκρατία παντού. Αυτό πρέπει να είναι το όχημα της δημοκρατικής παράταξης κι αν το υπηρετήσουμε με ενότητα και ανανέωση, η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη».