Μητσοτάκης προς Γιούνκερ: Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι εναρμονισμένες με την στρατηγική της ΕΕ - Free Sunday
Μητσοτάκης προς Γιούνκερ: Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι εναρμονισμένες με την στρατηγική της ΕΕ

Μητσοτάκης προς Γιούνκερ: Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι εναρμονισμένες με την στρατηγική της ΕΕ

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.). Ο κ. Μητσοτάκης προέταξε την στρατηγική Γιούνκερ λέγοντας πως «θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο», ενώ τόνισε πως «οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναλυτικά: 

«Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Γιούνκερ το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδος σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, που αλλάζει γρήγορα.

Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει προτάξει ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο.

Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης.

Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική φύλαξης των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει - και μπορεί - να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο, που ανοίγει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».