Ρύθμιση που το ΣτΕ εκρινε αντισυνταγματική παραμένει στο "νέο πόθεν" έσχες - Free Sunday
Ρύθμιση που το ΣτΕ εκρινε αντισυνταγματική παραμένει στο "νέο πόθεν" έσχες

Ρύθμιση που το ΣτΕ εκρινε αντισυνταγματική παραμένει στο "νέο πόθεν" έσχες

Έτοιμες είχε η κυβέρνηση τις νέες αποφάσεις για την υποβολή του “πόθεν έσχες”, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν σε γνωση της η απόφαση του ΣτΕ για την οποία ο μεν πρόεδρος της βουλής, είχε εκφράσει αρνητική έκπληξη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αποδοκιμασία.

Οι αποφάσεις, οι οποίες με ημερομηνία 19.10.2017 δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ όπως είχε προαναγγείλει χθες ο κ.Παπαγγελόπουλος,περιέχουν οδηγίες συμπλήρωσης πεδίων των Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ., και όλους τους πίνακες συμπλήρωσης στοιχείων.

Στο άρθρο 4 της νέας απόφασης παρέμεινε η υποχρέωση δήλωσης για «Παραστατικά αγοράς ή πράξεις φορολογικής αρχής ή ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα κινητά μεγάλης αξίας άνω των 30.000,00 €», ενώ το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η επιβαλλόμενη υποχρέωση να συμπεριληφθούν στη Δ.Π.Κ., ποσά σε μετρητά που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και φυλάσσονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων, καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, αντίκειται σε άρθρα του Συντάγματος, καθώς και στην αρχή της αναλογικότητας.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής που εκπνέει αύριο Σάββατο, 21.10.2017, δεν έχει δοθεί.